Hvilepuls – find din hvilepuls

Find din hvilepuls – og se hvor god din form er

Det er pulsen der kan indikere din form – i langt de fleste tilfælde. Hvilepulsen er det bedste måle redskab når du gerne vil se din nuværende form. max pulsen er lidt sværere at arbejde med – så i denne omgang er det hvilepulsen vi skal arbejde med. Man kan skrive spalte op og spalte ned omkring hvad du kan gøre og lave af forskellige konditions udregninger ud fra din hvilepuls og din maxpuls. Men denne her artikel kommer til at handle om det mest simple og basale omkring din hvilepuls. Hvad, hvordan og hvorfor? :-) Du kan til at starte med se en indikation på hvor du ligger henne på formbarometeret ud fra din hvilepuls. Det skal siges at der er så mange aspekter i det at kende sin puls, og så mange ting som kroppen kan spille ind med, som der ikke er taget højde for. dette er en generel observation, og vil passe på laaaaangt de fleste.

Hvilepuls 70-80 slag i minuttet. – Der skal arbejdes meget med formen

60-70 slag i minuttet – Der skal arbejdes med din form og kondi.

Din hvile puls siger 50-60 slag i minuttet. Du træner og har en okay kondi. men der er selvfølgelig plads til forbedring

Hvilepulsen siger 40-50 slag i minuttet. God form, hvor du højst sandsynligt træner nogle gange eller 3 om ugen.

En hvilepuls der hedder hedder 30-40 slag i minuttet. Fantastisk god form – du er jo nærmest en atlet.

Find din hvilepuls på en nem måde:

Det er egentlig meget simpelt at finde sin hvilepuls. Du behøver ikke alverdens redskaber og ting for at komme frem til resultatet. Det eneste du behøver er 15 sekunder af dit liv, et ur og måske en lommeregner hvis det er for tidligt på morgenen at gange med 4. Det er bedst at måle sin hvilepuls lige når du vågner om morgenen. der er kroppen mest afslappet, og du vil komme tættest på det korrekte resultat. Du bliver liggende i sengen, finder din puls på enten hals eller håndled. Så tæller du i 15 sekunder. det tal der kommer frem, det ganger du med 4. Så har du din hvilepuls pr. minut. Så er du klar til at komme igang med træningen og observationer på din træning. Så går du igang med at træne, og wupti, din hvilepuls falder i takt med at du kommer i bedre form. Så hvis du vil følge med i din form, så gør det til en vane at måle din hvilepuls måske hver 14. dag. Så er du hele tiden opdateret, og bruger du data til et pulsur, så kan du få rettet dem til.

Hvilepuls som Indurain

Rigtig mange der ved lidt om puls har nok hørt historien omkring Indurain og hans hvilepuls. En toptunet atlet der havde en hvilepuls nede omkring de 28 slag i minuttet. Faktisk er der også en dansk kendis som har været nede og ramme de værdier. det siges at Mikkel Kessler havde en ultra lav hvilepuls inden kampen Bouadla i Parken. Der er lidt tvivl omkring om den rent faktisk var nede på 28 slag i minuttet. Men Mikkel var sikker på en ting – han var i rigtig god form. Man behøver ikke at være en toptunet atlet som en af de overfor. Du kan sagtens få en lav hvilepuls uden at leve efter deres ekstrem programmer. Bevares, du kommer nok ikke ned på 28 eller 30 slag i minuttet – men er det også nødvendigt. Hvis du kommer ned omkring de 40-50 (mand mellem 25 og 50 år) så er du jo rigtig godt stillet, og du er i rigtig god form.

Hvilepulsen falder i takt med træning

Som sagt så kan du rigtig nemt vælge at bruge hvilepulsen som et måleredskab. Den vil falde i takt med at kroppen bliver stærkere og du kommer i bedre form. Hvis du starter fra 0, og du er i det man på en pæn måde kalder dårlig form, så vil du i starten nok opleve at din hvilepuls falder pænt meget, den falder altid fint i starten. Du vil gå fra ikke at træne, til at forbedre dig med 100 til 200% Jo mere du træner, og jo mere din krop vender sig til at du er en person som dyrker regelmæssig motion, så vil hvilepulsen ikke tage de helt lige så store hop mere. Lad os sige at du er startet på 70, og du forholdvis nemt er kommet på 5052 slag i minuttet, så kan springet ned til de 45 BPM godt være et langt sejt træk. Men du skal ikke miste tålmodigheden. Så længe du træner så forbedre du din hvilepuls.

Du kan ligestille din puls med din form.

Når vi snakker omkring hvilepuls, så kan du groft sagt godt sige at jo bedre din hvilepuls er, desto bedre er din form. Der findes dog som der altid gør, folk som skiller sig ud fra mængden, og hvor disse retningslinjer ikke altid passer.

Alle former for træning er med til at forbedre din puls.

Hvis du tænker at det kun er “ekstreme metoder” der er med til at forbedre din hvilepuls, så er du lidt galt på den. Faktisk er alle former for træning med til at forbedre din hvilepuls. Hver gang du rører dig = træner, så vil det have en positiv indflydelse på din krop. Derfor skal du ikke tro at det kun er ekstremisterne der forbedre deres hvilepuls. Det er for alle – vi gør det bare i hver vores tempo. Så dig der kun vil eksempelvis styrketræne – ingen problemer, du skriver også gode plus point ind på hvilepuls kontoen.

0

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.