Guide til spinning: Fordele og ulemper ved spinning

Spinning er i Danmark en meget populær vinter sportsgren. Og det er med god grund. Spinning gør rigtig mange gode ting, men ikke alt er rosenrødt, der findes bestemt også faldgrupper når du snakker om spinning. Derfor har vi lavet denne guide omkring spinning til dig. Du vil kunne se masser af facts, og ikke mindst få masser af tips til hvad, hvor og hvordan du forholder dig til udvalgte problemstillinger indenfor spinning.

Spinning er populært – men hvorfor?

Fordi at du får pulsen højt op, du kommer i ganske god form, og måske vigtigst af alt, du kan gøre det på meget kort tid.
Spinning er en sport hvor du arbejder ekstrem meget i intervaller, og du kommer helt sikkert ud hvor du vil føle dig mega presset. Det er både det som gør spinning så godt for nogle, men det er også grunden til at spinning kan være farligt. (Læs længere nede i guiden)
Det der reelt sker når du sætter dig op på spinningcyklen er at du typisk i en time brænder alt energi ud af kroppen. Derved ikke sagt at du ikke kan spinne flere timer i træk, men den typiske spinning udøver holder sig til 1 time af gangen. Du udlader rigtig meget energi, og derved forbedrer du ligeledes din form og du vil i langt de fleste tilfælde tabe dig….på sigt. Lige præcis vægttab er grunden til at mange begynder til spinning, og det er også en rigtig god metode til at tabe sig. Men du skal huske at have tålmodighed, for selvom du på en time nærmest kan tabe dig 2kg, så er det kun væske du smider, og det er ikke det korrekte vægttab. Og når vi taler om sådan ekstrem energi udladning som spinning fremtvinger, så vil du også hurtigt opdage at dine depoter skriger på at blive fyldt op efter endt træning, og det er her du skal tænke dig om. Fyld op med det rigtige. Det er ikke unaturligt at en øget efterforbrænding vil skærpe appetitten, og det er her du skal spise det rigtige. Så skal vægttabet nok komme på sigt, også selvom du føler at du spiser mere. Men når vi snakker om spinning, så forlanger kroppen altså noget mere at arbejde med.

En anden grund til at spinning er voldsomt populært i de mange danske fitnesscentre er at der arbejdes meget med interval træning, og som vi jo ved, så giver interval træning en bedre grundform, og det er perfekt når du så kommer til forår og sommer. Massere af motion cyklister og løbere bruger spinning henover vinteren til at holde sig i form, men langt de fleste opdager at deres kondition er blevet væsentligt forbedret når de skal afsted på landevejen igen. Og det er fordi at når de går til spinning, så arbejder de rigtig meget med intervaller og puls træning.

Det faktum at spinning også fremtvinger eller måske rettere løsner en masse endofiner, gør at du bliver glad i låget af det. Det er en super fed følelse efter endt træning, og du føler i 9/10 tilfælde altid at du har givet dig 102%
Det eneste du skal være opmærksom på her er at endofin udskillelse sagtens kan blive en afhængighed – og det er ikke noget jeg skriver for sjov. Tag det var en der af en psykolog blevet stemplet som “addicted to workout” “trænings afhængig” “Endofin hunter” Og der skal man ikke ønske sig at komme ud. At træne er fedt, at overtræne og blive afhængig er IKKE fedt. Vil du vide mere omkring denne historie, så er du altid velkommen til at spørge i kommentarfeltet.

6 gode råd til spinning timen

Vi har fundet 6 hurtige gode råd til dig omkring spinning. Det er mest med henblik på selve det at gennemføre en spinningstime.

Find takten i musikken

Det bliver så meget nemmere når du finder rytmen og takten i musikken. Langt de fleste instruktører laver deres musik efter hvilken takt du skal køre i, og kan du høre takten og rytmen så bliver det meget nemmere – og det er faktisk også meget nemmere at få en bedre træning. Så kan du uden at blinke med øjnene stole på de ting instruktøren siger ved endt time. For har du fuldt takten og instrukserne, så er alt jo gjort til UG kryds og slange.

Drik drik drik

Du skal drikke. Du skal aller helst drikke inden en spinnings time. Du vil unægteligt komme til at svede – nogle meget, andre lidt. Men kroppen har brug for væske, og det væske du indtager under en spinningstime er det væske som kroppen skal bruge til at komme videre efter endt træning.
Og så bliver du jo altså bare tørstig når du arbejder hårdt og træner, og en dunkfuld iskold vand kan mange gange være et fedt pusterum i en hård og VARM spinningstime. Vand er SÅ vigtigt, det kan ikke siges for tit.

Lær din krop at kende

Selvom vi længere nede skriver at man ikke skal tage til spinning på en dårlig dag, så er det jo ikke altid sådan at man ved at man har en dårlig dag før man kommer op på cyklen. Så lær din krop at kende, og med det mener vi at du gør dig nogle erfaringer med især indtagelse af mad før eller efter en spinningtime. Det er super individuelt hvad man er til, men kroppen har bedst af at have lidt benzin på motoren, så der er noget at give af. Men hvad og hvornår du spiser det, det er dig selv der bestemmer det, og det er dig selv der skal gøre dig de erfaringer. Men hvis du ved fra tidligere at en spegepølse mad til frokost med rå løg giver en vanvittig halsbrand og en ustyrlige dårlige opstød under en spinningstime, så laver du nok ikke den fejl mere. Så er du den erfaring rigere.
På den måde lærer du stille og roligt din krop at kende.

Kører du med puls, så noter dig allerede nu at det er ikke ALLE dage du kan få de puls op til 90-92% af max. Og det skal du lære at acceptere. Der kan være dage hvor du har været stresset på jobbet, eller du er en smule træt, der kan det være svært at presse pulsen op på maksimum. Så lær din krop at kende, det gør spinning meget sjovere og mere brugbart.

Spinnings instruktøren er gud

Hør efter hvad der bliver sagt. Lad vær med at tro at du ved bedre end instruktøren (eller det computerstyret instruktør program) du kører til. Der er en grund til at de sidder forrest i salen og kigge ned på dig. De ved hvad de snakker om, de er “udlært” i at sammensætte en god og varieret spinningstime til dig, og på den måde give dig den bedste forudsætning.
Så det med at køre sit eget ræs, lad vær med det. Det er ikke optimalt, og i nogle tilfælde kan du faktisk risikere at ødelægge mere end du gavner.

Korrekt opsætning af spinning cykel

En spinningsinstruktør kan hjælpe dig. Men brug nu den tid det tager at indstille cyklen korrekt. Der er utallige eksempler på at man har siddet forkert på cyklen, og af selv samme årsag har fået følgeskader. Så lyt efter de første gange du er til spinning, og spørg hellere instruktøren en gang for meget end en gang for lidt. Tag meget gerne notater.
Der findes mange forskellige sinningscykler rundt omkring i de forskellige centre. Spørg hvis du er i tvivl. Men jo mere du spinner, desto mere hærdet bliver du til at vide sådan nogle hvor og hvordan du skal indstille den spinningcykel.

Snydepelse bliver straffet

Lad være med at snyde. For det første snyder du kun dig selv, og for det andet så er det super demoraliserende for en instruktør at kigge på. Han eller hun har jo lagt en del arbejde i at bygge et godt og rigtig program op til lige netop den time.
Hvis du er træt undervejs, så spring hellere et interval over end generelt set at køre med lavere intensitet. Og har du en dag hvor du overvejer at blive hjemme, så gør det hvis det er på grund af træthed. Så spring hellere en gang over, og så er du klar næste gang til at give dig 102% Det giver dig en langt bedre træning. Det er bedre at kunne køre fuldt blus i hele timen (1 time) eller køre 2 timer den uge på 75% Du får en langt federe oplevelse ud af at kunne give dig 102% hver gang.

Restiturer efter spinning

Det kan ikke siges tit nok. Du skal huske at restituere. Det skal du med alt sport, men lige netop med spinning er det nok endnu mere vigtigt. Det er super hårdt (og fedt) at spinne og presse sig selv til det yderste, men kroppen bliver rigtig meget belastet, og så skal den have hvile. Det skal den til dels fordi at den trænger, men måske endnu vigtigere for dig, fordi at den skal have mulighed for at “fordøje træningen” og derved bygge muskler op igen. Det er på den måde at du får flere muskler og derved også mindre fedt. Kroppen kan godt tåle at blive presset langt ud, men så forlanger den også derefter at få lov til at komme sig. Og giver du den lov til det, så kan du yde lidt mere næste gang, for så har kroppen flyttet sin naturlige grænse en lille smule.

Undertegnet kører med pulsur til spinning, sådan et smart et der kan fortælle mig ud fra mine data hvor lang tid pause jeg skal holde efter en endt spinning time, og det er meget sjældent at den er under 24 timer, faktisk bevæger den sig mere mellem 35 og 42 timer.
Så ved jeg godt at man kan argumentere for om det nu også passer, og man skal selvfølgelig også lytte efter egen krop, ingen andre end dig selv kan urdere det bedre. Men uret kender trods alt en hel del til mig. Det har alle de korrekte data, og den kender min træningsrytme fra både indendørs cykling, udendørs cykling og løb. Så den har noget at gå ud fra.

>>> Læs eventuelt denne artikel omkring det at restituere.

Din krop vil elske spinning

Hvis du elsker at se noget hurtig effekt, og mærke at du lever så vil din krop elske at du begynder at spinne. De fleste ved at man udløser endofiner når man træner og får pulsen op. Og det er selvfølgelig også tilfældet med spinning.
Men der er flere rigtig gode ting. Du vil i langt de fleste tilfælde kunne fører en spinningtime i retning af intervaltræning, og intervaltræning er en super effektiv måde at komme i rigtig god form på. Når du “belaster” din krop med mindre og hurtige kraftanstrengelser, så kommer du i bedre form. Det er et faktum.

Spinning med puls eller uden puls?

Det sjoveste er at køre spinning med puls hvis du spørger mig. Og kan man være så heldig at der er koblet et pulssystem op i fitnesscenteret så er det bare et ekstra plus. Så har instruktøren også mulighed for at følge med i hvor meget du laver, og presse lidt på hvis det er for sløvt. Det ved jeg godt er min personlige holding, og der er sikkert mange som overhovedet ikke synes det er fedt, men faktum er at hvis du bliver presset en lille smule “udefra” så præstere du bedre, og derved får du også en bedre træning.

Du kan selvfølgelig også sagtens køre spinning med dit eget pulsur, og det er super interessant efterfølgende at se og analysere på sine data. Du vil kunne se om du er blevet bedre, om din form går i den rigtige retning m.m. Du har også mulighed for at komme til at køre i dine egne pulszoner.

 

spinning-med-puls

 

Der er ulemper ved spinning

Spinning er en super fed sport på rigtig mange områder, men der findes selvfølgelig også ulemper. Vi har herunder givet dig 3 af de hyppigste ulemper ved spinning.

Hovedpine

Vi kender alle det at hvis ikke man får drukket nok vand, så er der en forhøjet risiko for at få hovedpine. Og det er jo ikke kun til spinning, det er sådan generelt set. Når du så holder det op imod hvor meget væske du kan risikere at smide under en spinningtime, så kan du nok selv lave regnestykket. Hovedpine under og efter spænding kan i mange tilfælde skyldes for lidt væske. Så du smider væske, så bliver blodet mere tyktflydende, og kroppen har sværere ved at pumpe det rundt. Hovedpinen er egentlig bare det signal du får fra kroppen om at noget er skidt.

En helt anden væsentlig årsag til at du kan få hovedpine efter og under spinning er din holdning på cyklen. Det er både i de stående og de siddende sekvenser. Rigtig mange har en tendes til at hive skulderne op mod ørerne, og det kan give nogle rigtig ubehgaleige muskelspændinger. Du skal øve dig i at slappe af i skuldrerne.
Læs også det lille afsnit i artiklen om ROS (Røv Over Saddel) for der kan du også læse lidt om at man nemt kan komme til at hænge i armene, og derved også få nogle af de spændinger der kan føre til hovedpine.

Ondt i rø…

Som nybegynder er det næsten mere reglen end undtagelsen. Du får ondt i bagdelen når du begynder til spinning. Og det gør du dels fordi at du måske ikke er vant til at sidde på en hård saddel, og til dels fordi at du har mange op og ned sessioner. Så du belaster baller og knogler i bagdelen en hel del mere end du er vant til.

Du kan også være rigtig uheldig at du får ondt i rø… på en anden måde. Nemlig den måde at du bliver hudsløs. Og det er en lidt anden problemstilling du her skal kigge på. Der skal du måske kigge på hvorvidt din saddel sidder som den skal – bliver du hudsløs bagi, så er det måske fordi din saddel sidder for højt. Gør den det, så vil du glide hen over sadlen sidevers hvergang du træder i pedalerne, og på den måde skabe en masse ubehagelig friktion. Så kig på om din saddelhøjde er korrekt som noget af det første.
Du skal selvfølgelig også regelmæssigt lige tjekke puden eller indlægget i dine cykelbukser. De bliver meget slidt af at køre spinning fordi du hele tiden har forskellige positioner. Du rejser dig op, du sætter dig ned rigtig mange gange i løbet af sådan en time. Så puden kan ikke undgå at blive slidt, og når de bliver slidt, så er der en meget forhøjet risiko for at der er syninger eller lignende der kan give dig den ubehagelige smerte.

Kramper

Som tidligere beskrevet i artiklen, så bevæger spinning sig på grænsen til ekstremsport. Det er ekstremt hvor meget du kan hive ud af kroppen, og når du sidder og tænker, at nu er der ikke mere, så finder du alligevel de sidste 5%
Derfor skal du også være forberedt på at kramper kan opstå. Du belaster dine muskler og sener ekstremt meget, og derfor er der en mulighed for at få kramper. Især lår og lægmuskler er yderst udsat i spinning.
Kramper skyldes i langt de fleste tilfælde at du har udsat dem for en mega hård belastning, og eller at dine muskler ikke har nok væske at arbejde med. Så derfor kan du afhjælpe risikoen for kramper ved at sørge for at være rigtig hydreret, og skulle det alligevel ske at du kommer afsted med en krampe efter en spinningtime, så strækker du musklen ud så godt du kan. Det er en ubehagelig smerte, men heldigvis også i de fleste tilfælde en kortere smerte.

Lider du meget af kramper i lægmusklerne efter spinning, så kan du med fordel prøve at kombinere den gode restitution (rigeligt væske, hvile og korrekt spise) med et par kompression strømper eller sleeves. Det er en “støtte strømpe” der går ind og strammer (lægger kompression) på din muskulatur, og derved afhjælper spændinger, og sørger for at der er bedre mulighed for blodgennemstrømning.

Tunge ben

Hvis du ønsker at kombinere f.eks. spinning og løb i vintermånederne så skal du være opmærksom på at en hård spinningtime kræver en del mere restitution, og i nogle tilfælde nok også vil give dig lidt tunge ben på din næste løbetur.

Hvad skal jeg bruge af udstyr til spinning

Det er egentlig meget simpelt. Er du nybegynder så behøver du bare et sæt træningstøj bestående af short + t-shirt eller top og så et par sko. Langt de fleste spinningsale og fitnesscentre tilbyder tå-clips pedaler, således at du ikke behøver at skulle have rigtige spinningsko med klamper for at kunne deltage.
Og du kan også sagtens forsøge dig de første par gange uden rigtig cykelbukser – vil dog anbefale at låne et par hvis du har mulighed for det. For en af de primære årsager til at folk dropper spinning igen er fordi at bagdelen smerter, og det kan kun afhjælpes ved at købe eller låne et par cykelbukser med en god blød pude. Alternativt kan du købe et sadel-overtræk til cyklen. Der er udviklet sådan noget overtræk med skum i, som du simpelt trækker ud over sadlen på spinningcyklen. Det med ondt i bagdeln er kun de 2-3 første gange, så vænner bagdelen og kroppen sig generelt til den belastning som spinning giver. Det kan også sagtens give smerter for en hærdet landevejs cykelrytter at skulle ind og spinne i efteråret, og det er ganske simpelt fordi at du arbejde på en helt anden måde på sadlen. Så overvej et par bukser som nybegynder, så er chancen for at du bliver grebet af spinning en hel del større.

Men når du så bevæger dig fra stadiet “nybegynder” og over til at være en fast deltager i spinningsalen, så er der nogle ting der er værd at kigge på. For at få den mest optimale oplevelse anbefaler vi dette:

Cykelsko med klamper

Når du har et par cykelsko med klamper, så sidder du fast i pedalerne. Og derved har du mulighed for at båe skubbe og trække når du træder i pedalerne. Det hjælper dig en hel del, og gør spinning en del nemmere. Der findes mange forskellige klampe-typer, så husk at sætte dig ind hvad lige netop dit fitnesscenter bruger. De mest anvendte er LOOK og SPD klamper.

Cykelbukser med pude

Det har vi været rigeligt inde på. Med et par cykelbukser med pude der mindsker du risikoen for at få smerter bagi.

Svedtransporterende t-shirt eller top

Kendetegnet for stort set alt spinning er at du kommer til at sved, du kommer til at sved meget. Så en svedtransporterende top eller t-shirt er klart anbefalelsesværdigt. Du kan også godt køre i bomuld, men ulempen ved det er at det bliver meget tungt når det bliver gennemblødt, og så har det nemmere ved at lave irritationer mod huden.
Det skal dog siges at du behøver ikke gå ud og købe den dyreste trøje til 500,- for når vi snakker om spinning og den ekstreme mængde sved, så når man et punkt hvor trøjen meget hurtigt bliver mættet, og du kan lige pludselig ikke vaske alt sved og svedlugt ud af den fra gang til gang. Så hellere køb 2 eller 3 svedtrøjer for de samme 500,- og så er du dækket ind til en sæson.
(Læs også vores guide “Mit træningstøj lugter – hvad gør jeg“)

Min. 2 vanddunke med drikketud

Du skal have vand med til dine spinningtimer. Og grunden til at vi skriver 2 dunke er fordi at du må hellere slæbe for meget vand med end for lidt.
Du skal aller helst vælge en flaske eller en dunk med drikketud. Vælger du sådan en drikkeflaske hvor du skal skrue hele låget af for at drikke, så kan det blive en smule besværligt. Især hvis du kommer til at kører meget stående, så har du sværere ved at komme til at drikke. Men for alt i verden, så bare noget af drikke af, vand er livsnødvendigt i spinning.

Grunden til at vi f.eks. ikke har skrevet pulsbælte og pulsur med på denne liste er at rigtig mange fitnesscentre i dag tilbyder en eller anden for måling. Ikke alle kører efter puls, men så kører de måske efter watt. Så pulsur med tilhørende pulsbælte er fedt, men bestemt ikke et must.

Spinning i motionscenter eller derhjemme

Det er klart det fedeste af gøre det i en motionscenter eller et fitnesscenter. Men det er selvfølgelig også i de fleste tilfælde alig med en udgift (abonnement m.m.) Det du får når du kører spinning i et fitnesscenter er altid i orden og tjekket udstyr, du får video eller fysiske instruktører som har lagt arbejde i at lave et brugbart program til dig og så får du selvfølgelig den sociale tilfredsstillelse ved at være en del af fællesskabet.

Dermed ikke sagt at du ikke lave køre spinning derhjemme. Det kan du sagtens. Er du så heldig at have en spinningcykel eller en motionscykel derhjemme, så er det bare op og igang. Her sparer du pengene til abonnementet, men du skal til gengæld så også selv sørge for musik og program. Men det skal du endelig ikke lade dig skræmme af, det behøver ikke være så avanceret. Og fordelen ved at være derhjemme er at tidsforbruget ikke bliver så højt, og du har også muligheden for at kigge ind i flimmerkassen mens du cykler 🙂

Lav dit eget program til spinning

Ja det kan du sagtens – det er klart at det bliver jo selvfølgelig ikke lige så tilrettelagt og fuldendt som det din instruktør laver til dig nede i centeret. Men du kan sagtens selv finde nogle sange som du synes har det “rette beat” altså det tempo som du ønsker at køre i. Og det du så kan gøre her, er at eksempelvis bruge omkvædet i sangene til at skabe intervallerne. Der indes masser af sange hvor tempoet stiger i omkvædet, og så er det den nemmeste ting i verden bare at give den gas mens omkvædet synges. Hvis du er i tvivl om hvad jeg mener, så prøv at lytte til eksempelvis “Back to the 80’s” med AQUA. Den kører med et rigtig fornuftig pause beat hvor du følger takten på musikken. Når omkvædet så synges, så træder du op i tempo, og kører i mellem eller dobbeltakt. Eller sagt på en anden måde, du kører hurtigere end det beat der er i musikken.

ROS til spinning

Det betyder ganske enkelt, og på godt dansk – RØV OVER SADEL. Det er ikke en regel, men det er en klar anbefaling at du hele tiden fokusere på at have din numse placeret ind over sadlen når du er oppe og stå og skal træde til i pedalerne. På den måde lader du hele tiden de store muskler (ben musklerne) arbejde og du får langt den bedste komfort.
Den tendens rigtig mange har (undertegnet er også med i den pulje) Det er at man kommer alt for langt frem på spinning cyklen, og så kommer du til at hænge i armene. Og det er bestemt ikke meningen. Så tager du lige pludselig belastningen fra benene, og lægger det over på armene – og det tror jeg ikke på var tanken da du gik ind i spinnings lokalet. Så hele tiden fokuser på at holde bagdelen over sadlen.

Det kan være en meget svær øvelse – jeg vil vædde på at de første 10-20-30 min af en spinning time på 55min der har du fint styr på at holde den rette position på cyklen. Men når kroppen, og ben muskulaturen bliver træt og udfordret, så har man en tendens til at lægge noget af “trykket” over i armene. Og det er ganske forkert. Du vil kunne risikere ømme arme, nakke-spændinger, nakkesmerter m.m. Så husk at tænke over hvordan du står på cyklen når du er til spinning.

Et maraton på en spinning cykel – historie fra virkligheden

Spinning var en gang kun for dem som ikke var “rigtig kloge” 🙂
Men i Danmark er spinning blevet en folkekær sport, og der er flere og flere fitnesscentre der tilbyder denne form for træning, og det bliver på bedre og bedre spinningcykler. Derfor kommer der også flere og flere spinningsevents rundt omkring i det danske land. Når man taler om et spinning event, så er det i de fleste tilfælde noget med at holde en spinningcykel igang i enten 6-12 eller 24 timer. Du kan gøre det sammen med dine træningskammerater eller du kan gøre det alene. JA, der er nogle der sidder på en spinningscykel 24 timer i træk.

Planen var klar – det blev ikke alle 24 timer jeg skulle deltage i dette spinningsevent. Ikke at jeg på et tidspunkt har forsøgt mig med at cykle i alle 24 timer, men blot det at være i selve eventet og mærke stemningen er super fedt. Men sådan skulle det ikke være denne gang.
Da der var en stor fødselsdag på trapperne i familien, så var det afsted til Jylland for at spinne, og så hjem igen til fødselsdag. Derfor var “køreplanen” også lidt anderledes end normalt. Normalt hvis min makker og jeg skal køre 12 timer hver, så bliver det i stints af 3 eller 4 timer af gangen. Men grundet den her fødselsdag, så blev planen at jeg skulle køre fra 12.00 til 18.00, altså 6 timer i streg. Jeg vil skynde mig at understrege at på det tidspunkt her var jeg i særdeles god form, og det var egentlig også derfor at jeg sagde ja til spinning i 6 timer i streg. For inde i mit hoved var det ikke let, men det virkede som en overkommenlig opgave.
Når man kører sådanne events, så er det ikke sådan at man kører på de populære 102% i samtlige timer man sidder på cyklen. De første par timer man kører ligner de normale træningstimer fra hverdagen, men efterfølgende daler kroppen i kadance, og du kører måske et sted mellem 75 og 85% procent af din normale præstation. Det kan ikke lade sig gøre at sidde i 6-12 eller 24 timer og køre spinning på sit normale niveau. Du kan godt sige at du kører maksimum hele tiden, men overliggeren for dit maksimun rykker sig særdeles meget under sådan en udfordring.

Vi kørte afsted om morgenen og satte kurs mod eventet. Og hvad passer bedre når man sidder der i bilen end at begynde at fylde depoterne godt op. Så der blev både spist og drukket som der skulle på vej mod eventet. Så alt i alt burde forudsætningerne være i orden.

Starten gik som planlagt, og det gjorde egentlig langt det meste af de 4 første timer på cyklen. Men deefter blev det nærmest et sandt helvede. Jeg må erkende, at selvom jeg ynder at læse meget omkring forberedelse, og rigtig godt kan lide at være på forkant, så havde jeg i den grad undervurderet det at skulle sidde 6 timer i streg på en spinningcykel. Time 5 og 6 den dag var ren overlevelse og ikke særlig sjovt. Dels på grund af det manglende indtagelse af nok væske og drikke og dels på grund af mine ben som begyndte at krampe hver gang jeg skulle træde til.
Jeg havde lavet den klassiske fejl. Jeg havde ikke under selve eventet fået spist og drukket nok til at kunne klare 6 timers svedetur på en cykel. Så da kroppen var færdig med at bruge af det jeg havde fyldt på den på vej derover, da begyndte den at skrige på mere at arbejde med. På et tidspunkt måtte jeg simpelthen droppen at køre med, og sørge for at drikke en kakao og spise noget chokolade. Var gået sukkerkold, og sad egentlig bare og frøs og rystede på cyklen. Tænker at det ikke kan lade sig gøre, men var der en mulighed for at styrte vælte af en spinningcykel hvor du har klamperne sat fast i pedalerne, så er det absolut det tætteste jeg kommer på det. Det hele sejlede rundt, og min krop manglede sukker og væske.

Ved godt at det ikke er for den “almindelige” udøver af spinning at sætte sig selv ind i historien med at skulle køre så mange timer i streg, men det var også mere for at understrege vigtigheden af at kende sin krop, drikke rigeligt og hele tiden have fingeren på pulsen omkring din præstation.

….jeg havde en rigtig sløj tur hjem fra Jylland med mega ondt i maven og krampe i de ben som egentlig skulle styre speeder, kobling og bremse i bilen. Men det var en god fødselsdag, havde en undskyldning for ikke at danse.

Det her tænker du helt sikkert når du er til spinning

Jer der har været med til spinning vil helt sikkert kunne nikke genkendende til nogle af nedenstående citater.

“Er jeg den eneste der er en rytme spasser – kan overhovedet ikke høre takten i den musik”

“Skal vi aldrig have en pause”

“Jeg vidste ikke det var muligt for mig at svede SÅ meget”

“Fuck, min vandflaske er allerede tom, og det er pinligt at forlade lokalet”

“Hvor får instruktøren alt den energi fra”

“Hold da op, der er da vist en derover der kører med for lav belastning”

“Jeg skal aldrig til spinning mere”

“Min røv gør ondt, jeg gør det aldrig mere”

“Hold kæft hvor ser jeg dum ud når jeg står op og cykler”

“4 minutter med den her belastning, han eller hun må jo være gal”

0

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.