Tøj med varme | Undertøj, handsker, huer eller vest med varme i?

Undertøj med varme i – hvad betyder det

Det betyder egentlig ikke så meget mere end hvad navnet antyder. I stedet for det klassiske ski-undertøj som du måske bruger både på skiferien, eller måske som håndværker, så er der nu til dags udviklet langt undertøj med indbyggede varmepaneler eller varmetråde.
Det foregår således at undertøjet er forsynet med et batteri (Genopladeligt Lithium batteri) som du så kobler til en lille ledning der sidder i undertøjet, og derfra har du så forskellige muligheder for at regulere varmen i undertøjet. De fleste producenter kører med forskellige inddelinger, således at du kan få lidt og konstant varme, eller du kan få meget varme på én gang. Du kan se forklaringen på dette i vores videoguide herunder. Der kommer vi ind på alle de ting og hvordan du kan bruge undertøjet. Længere nede i artiklen kan du også finde en video-guide til hvordan du vasker sådan noget varme tøj. For det er ikke helt ligegyldigt hvordan du vasker det i forhold til de ledninger der er i tøjet og dets holdbarhed.

Varmeundertøj er i sig selv en fantastisk opfindelse, og kan vel sagtens bruges til nærmest hvad som helst. Det er jo ikke kun til skiløbere eller til folk der går på jagt. Faktisk var det setd hvor det blev mest udbredt i håndværkerbranchen. Det var det der startede med at have mest fokus på denne her type beklædning.

 

 

Findes der sokker med varme ?

Ja der gør, der findes faktisk flere andre beklædningsgenstande hvor der er varme lagt ind i.

Strømper med varme

Der findes strømper eller sokker om du vil det med varme i. De er oplagte til brug i eksempelvis skistøvler og eller jagtstøvler. Eller generelt er de perfekte til dig som fryser om fødderne. Lidt længere nede kan du læse om såler med varme i, og det kan lidt af det samme, bortset fra at sokkerne sidder til kroppen og derved vil skabe en bedre og mere konstantvarme.
En af de få ulemper som sokker med varme i besidder (og i særdeleshed skistrømper med varme) er at de skal have deres energi et sted fra. Og her er man i nogle tilfælde nød til at kalkulere med at skulle have et batteri og eller en powerbank monteret et eller andet sted. Typisk på benet, for at ledninger m.m. kan nå.

Vi har lavet en uddybende test af Therm-IC strømper med elektrisk varme. Du kan læse hele anmeldelsen og se video præsentationen HER

Varmevest

Et ganske unik redskab, som nærmest kan bruges hele året rundt. Hvis du fryser når du er på skiferie? Hvis du fryser når du kører på arbejde? Måske vil du have lidt ekstra varme når de lune sommeraftner bliver kølige?
En vest med varme i kan bruges som supplement hele året rundt. Eksempelvis bruger jeg ikke kun min når jeg sidder i et jagttårn og fryser kl 04.30 om morgenen. Jeg bruger den ligeledes når jeg står på sidelinjen og ser knægten spille fodbold. Det bliver også brugt som supplement på skiferien hvis kuldegraderne er lavere end 10 minusgrader, så er det dejligt at have varmevesten på som mellemlag.

Handsker med varme i

At fryse om hænderne er næsten lige så slemt som når du fryser om fødderne. Derfor er der naturligvis også lavet både handsker til jagt, handsker til ski og almindelige handsker med varme i. En praktisk opfindelse til dig der fryser meget om fingrene, eller skal sidde eller stå stille længere tid af gangen.
Et eksempel kunne være til ryttere der skal ride sig en tur i et fri om vinteren. Der kan den kolde vind være en sand dræber for dine fingre, og ødelægge turen. Det kan igen også være til dig der sidder på anstands jagt og skal sidde i en hocksitz eller stå på din post og vente. Der kan en handske med varme i være en rigtig god ven.

Varme såler til støvler og sko

Du kan udskifte de originale indlægssåler i dine sko eller støvler med såler hvor der er indbygget varme. Det betyder at der i varme sålerne ligger varmetråde som bliver aktiveret ved tilkobling til batteri/powerbank.
Varmesåler er til dig der eventuelt skal sidde stille i længere tid, og derved gerne vil sikre at dine fødder ikke bliver kolde. For er fødderne først kolde, så går der ikke lang tid før resten af kroppen følger med. Ligesom med sokker med varme i, så har sålerne den fatale ulempe at de skal fodres af noget energi, hvilket betyder at der skal gå en ledning ned til dem. Det kan skabe lidt frustationer i forhold til at en ledning kan sidde dårligt op langs dine ben, hvis du eksempelvis har en langskaftet støvle på.

Varme undertøj kan bruges til ALT

Vi har tidligere i artiklen været inde på lidt omkring hvad varme undertøj kan bruges til, og du kan også se vores video for en mere visuel forklaring. Men altså det faktum at undertøjet skaber en solid varme indefra, gør at du mindsker den risiko for at fryse som du normalt ville opleve betragteligt. Hvis du ind mod huden, og derved også i det første lag har varme, så er du rigtig godt klædt på. Selv til de stillesiddende og kolde oplevelser.
Men hvad kan man så bruger undertøjet til, eller måske bare varmetøjet. Det kan bruges i alle henseender. Kender folk der har fået afhjulpet deres tendens til kuldeskærhed (ved ikke om det faktisk hedder det) men ved at bruge en varmevest fra eksempelvis Nordic Heat i deres eget hjem. På den måde er de kommet omkring ikke at fryse mere.

Og hvis vi lige bevæger os væk fra undertøjet og kigger lidt på andre ting fra Nordic Heat med varme i, så kan sålerne også redde en på målstregen. Et virkeligt eksempel er den her lagerarbejder der går på et lager hvor gulvet konstant er nedkølet. Der er det virkelig nyttigt at kunne bremse kulden op igennem skoene med de her varme såler. På den måde fryser man ikke længere om tæerne, og man bliver meget mere vel tilpas.

Hvor længe holder varmen i tøjet?

Der er som regel ( i hvert fald i vores testede version, som jo er Nordic Heat) mulighed for at regulere varmen i 3 forskellige intervaller.
Der er det grønne interval som giver en smule varme, og egentlig bare skaber en grundlæggende god varme. Det er her batteriet holder længst

Det gule interval er en smule varmere, og her vil du forkorte levetiden på batteriet betragteligt. Men så får du altså også en del mere varme. Det er dette interval jeg bruger hvis jeg eksempelvis har min varmevest på som mellemlag på en kold skiferie.

 

 

Det sidste interval er det røde. Det er det varmest niveau. Her får du virkelig meget varme, og faktisk så anbefaler Nordic Heat at man ikke bruger den her i længere tid af gangen. dette niveau skal du bruge til at få “et skud varme” hvis du er blevet meget kold. For har du den på højeste niveau i for lang tid, så kan varmelegemerne godt sætte røde spor. Ikke noget der er farligt, men de bliver altså varme.

 

 

Kan jeg egentlig kortslutte?

Nej det kan du ikke. Tøjet kører på en 7.4 volt spænding som er så lav en spænding at der ikke er risiko for at noget kortslutter eller lignende.

Hvordan vasker man varme undertøj

Når du har tøj med varme i så skal det vasket på en bestemt måde. Det siger sig selv at du skal passe på ledninger m.m. når tøjet vaskes. Vi har lavet nedenstående video introduktion til hvordan du vasker dit varme tøj korrekt. Gør du det korrekt, så holder dit tøj længere.

Et lille vaske fif til varmetøj

Jeg vasker altid mine åndbare tekstiler med en eller anden form for flydende tekstil-vask. Og da jeg gerne vil bibeholde åndbarheden (sved transporten) i især mit varme undertøj så bliver dette som minimum altid vasket i flydende tekstil vask. På den måde undgår man stopper “tekstil huller” i tøjet. Så skyller du fint tøjet igennem samtidig med at det bliver rent. Super praktisk.

 

Sådan vasker du tøj med varme i

 

Det bedste varme undertøj på markedet

Det er faktisk ikke for der i skrivende stund er så mange forskellige brugbare brands på markedet. Men der er nogle få som jeg gerne vil fremhæve

Nordic Heat varme tøj

Hvis du har set vores billeder og set vores video så vil du vide at det er netop det brand som denne test tager udgangspunkt i. I skrivende stund vil jeg vurdere at dette er det bedste og det mest kendte mærke indenfor tøj med varme i, i hvert fald i Danmark.

Mike Hammer varme tøj

Mike Hammer tøjet er faktisk også i en rigtig fornuftig kvalitet. Det er dog mest jæger-folket der kender til dette, da det er i jagtbutikkerne er det primært slår sine folder.

Hvis du ønsker at læse mere omkring Nordic Heat så kan du finde masser af relevant info på deres egen hjemmeside – som du finder her

0

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.