Gratis og nemme løbeprogrammer

Vi har sammen med løbe og ernærings coach Mette Riis valgt at fremstille disse gratis løbeprogrammer som du frit kan downloade. Disse løbeprogrammer er er hovedsageligt henvendt mod ham eller hende som ikke er så vant til at løbe.

Men vi lover dig så også at du her får et løbeprogram som er nemt at forstå. Vi har sparet på teksterne og brugt lette ikoner i stedet for. Vi har skåret tiderne helt ud af løbeprogrammerne og sat “følelser” på dine præstationer. Når du skal starte med at løbe, så kan du mærke hvordan kroppen har det, men du har ikke det store begreb om hvilke tider du skal og vil løbe på. Vi glæder os til at hjælpe dig, og her ved siden af kan du se en kort video introduktion til vores lille koncept.

Video intro til konceptet


 

Gratis 5 kilometer løbeprogram

Tast din e-mail adresse herunder og så vil du modtage vores gratis løbeprogram i din inbox. 

Gratis 10 kilometer løbeprogram

Tast din e-mail adresse herunder og så vil du modtage vores gratis løbeprogram i din inbox. 

Gratis halvmarathon løbeprogram

Tast din e-mail adresse herunder og så vil du modtage vores gratis løbeprogram i din inbox. 

Valg af korrekt løbeprogram

Du kan i øjeblikket vælge mellem 5 kilometer, 10 kilometer eller halvmarathon løbeprogram hos os. Men hvordan du vælger rigtig niveau på løbeprogram er hos os egentlig meget simpelt. Vores begynder løbeprogrammer er bygget til ham eller hende der ikke er SÅ erfaren med løb.
Det er til ham eller hende der gerne vil lære at løbe 5 kilometer. Og når du så har lært det, så vil det være naturligt at kigge på vores 10 kilometer løbeprogram hvis du ønsker at bygge flere kilometer på. Så det kan godt fremstilles således at vi anbefaler at du kan løbe 5 kilometer inden du tager vores 10 kilometer program. Og du skal nok også kunne løbe 10 kilometer i streg for at kunne tilgå vores halvmarathon løbeprogram.
Det gode ved vores programmer er så at vi ikke fokusere så meget på tiden, men løbeprogrammerne fokusere mere på følelsen i kroppen. Hvor presset er den?

Løbecoach med i udviklingen af løbeprogrammerne

Alle vores løbeprogrammer er udviklet i samarbejde med vores tilknyttede løbe og kost coach Mette Riis. Mette har arbejdet rigtig mange år i branchen, og er vant til at sammensætte løbeprogrammer til både fuldstændige nybegyndere men også professionelle løbere. Så på den måde er du sikret et løbeprogram med god kvalitet.

Nemt løbeprogram til 5, 10 eller 21 kilometer

Vores filosofi har fra starten af været at alle skal kunne finde ud af det. Vi ved godt at vores løbeprogrammer er til dem der ikke førhen har løbet så meget. Derfor skal alt være nemt. Lige fra forståelse af programmet, til det visuelle i programmet. Når man er en uerfaren løber har man rigeligt at gøre med at koncentere sig om at løbe og blive bedre til det. Der behøver man ikke bruge energi og ekstra muskler på ale muligt andet i programmet.
Så derfor har vi også forsøgt at lave nogle forståelige ikoner i opbygningen af programmerne. Så lidt tekst som muligt. Når man er på et startende stadie så interessere man sig næppe så meget for alt det teoretiske i et løbeprogram. Man vil hellere lære at løbe.

Intet marathon løbeprogram

Som det er lige nu så finder du ikke noget marathon løbeprogram i samlingen. Et marathonløb på 42 kilometer og lidt til er en stor mundfuld. Og det er ikke her vi ser at denne side og dens løbeprogrammer har sin målgruppe.
Der anbefaler vi dig i stedet for at tage et kig på løbeprogrammerne fra Iloebesko.dk. De har massere af gennemtænkte programmer til den mere erfarne løber.

Løbeprogrammer uden krav til tider

Rigtig mange løbeprogrammer på Internettet – betalte eller gratis versioner har en tendens til at fokusere rigtig meget på tider. Og det er også en rigtig fin ting, men kun hvis du er et sted i din løbekarriere hvor du har “lært” at løbe. Når du skal igang med at løbe, og gerne vil lære at komme til at løbe eksempelvis 5 kilometer uden at stoppe. Så har du ikke fokus på dine tider. De kan være alt fra 5min pr kilometer til 8.30 min pr kilometer. Det er ikke noget du aner noget om når du starter med at løbe. Og hvis du i et begynder løbeprogram som det første skal vurdere hvor du er tidsmæssigt, så siger erfaringerne os at skaderne kommer forholdsvis hurtigt. Selvom folk ikke gør det med vilje, så er det et faktum at vi i langt de fleste tilfælde for sat os selv for ambitiøst i sådanne tilfælde.
Derfor er vores programmer til løbeturen bygget op efter følelsen i kroppen. Eksemplet kunne være: Hurtigt tempo i program = du kan kun føre en samtale i korte svar og sætninger. Er du der hvor du kan stadig kan tale med lange sætninger, så ved du at du skal presse dig selv lidt mere.

Intet er nemt og overskueligt ved løbeprogrammer

Denne overskrift er lidt misvisende. Det er igen et faktum at vi fra første færd har forsøgt at lave programmerne meget nemme og overskuelig. Men for dig der skal i gang med at løbe, dig som måske aldrig har haft et par løbesko på, der vil disse løbeprogrammer være nemme at forstå og læse, men bestemt ikke nemme at gennemføre. Programmerne er bygget op så der er masser af fokus på at skåne muskler, sener m.m. Og selvfølgelig mindske risikoen for skader. Men derfor skal der arbejdes for sagen alligevel, så på den måde er det ikke nemt og overskueligt.

Vil du alligevel gerne kende “din pace”

Selvom alle vores programmer til løb er fremstillet til nybegynderen og en egentlig mulighed for ikke at træne efter tider men efter følelse, så kan det være du alligevel når til et punkt hvor du gerne lige vil kende lidt mere til din pace. Og hvad er nu pace for noget. Det kan vel bedst beskrives som det tempo du kan eller skal holde ud på en given distance. Vi har udviklet en “pace tabel” hvori du kan se hvor hurtigt du har løbet, eller hvor hurtigst du skal løbe for at holde dig indenfor en bestemt tid på en given distance. Det er bestemt ikke rocket science, men alligevel meget sjovt at følgemed i når man får lidt mere rutine i at løbe.

—–>> Du finder den gratis pace-tabel her

Spørgsmål til løbeprogrammerne

De mest spurgte spørgsmål til vores løbeprogrammer. Vi lister løbende nogle af de spørgsmål som vi modtager både på denne side men også på mail vedrørende vores programmer til løb. Det gør vi for at vi er af den klare overbevisning at sammen bliver vi stærkere.
Så det spørgsmål som en løber har, det er der sikkert også en anden der render rundt med så. Så i forbindelse er det måske også tid til at nævne at du ALTID er velkommen til at kontakte os her på siden eller via mail hvis du har konkrete til løbeprogrammerne, ja eller måske et helt tredje spørgsmål. Vi hjælper rigtig gerne hvis vi kan.

Hvor erfaren skal jeg være som løber for at benytte disse programmer?

Der er ikke nogle krav til erfaring til vores programmer. men hensigten med disse løbeprogrammer du finder på denne side var at lave lette, nemme og overskuelige løbeprogrammer til ham eller hende der ikke er så vant til at kigge og følge et løbeprogram. Så derfor, er du vant til eller har prøvet at følge et løbeprogram eller flere før, så er du måske nok for erfaren.

Kan jeg springe ind midt i et program?

Det bestemmer du naturligfvis helt selv. Men hvis du kan se at du kan springe de 3 indledende uger over fordi du er i fornuftig form, så gør du selvfølgelig bare det. Det vil vi ikke bestemme, og programmerne kan sagtens klare det.

Må løbeprogrammet ændres?

Jep, programmerne er vores side en gratis service til dig. Du må downloade, ændre og modificere løbeprogrammerne som du vil. Hvis du eksempelvis ønsker en anden interval struktur så laver du bare din egen der passer til dig, og tilføjer den til programmet i stedet for.
Vi vil naturligvis altid være glade for et link tilbage hvis du vælger at gøre opmærksom på denne gratis service andre steder på Internettet

Hvorfor tager programmet så lang tid?

I bund og grund fordi det er bygget til begyndere eller de knap så erfarne. Det afspejler alle facetter i opbygning, fremstilling og udførsel. Det er til ham eller hende der er viloige til at smidenoget tid efter at “lære” løbe.

Kan jeg lære at løbe af at gå i så lang tid?

Ja det kan du sagtens. I udvalgte løbeprogrammer er der indberegnet rigtig meget gang. Det er der ene og alene af den årsag at det giver udholdenhed. Du vender din krop til at være fysisk presset i længere tid.

Kan i sætte nogle tider på programmet?

Både ja og nej. Vi har valgt at bygge løbeprogrammerne således op at man løber efter sin fornemmelse i kroppen. Primært af den grund af det nok er forholdsvis nye løbere der vil vælge vores løbeprogrammer. Og når man forholdsvis ny så er det vigtigere at lære at løbe end at fokusere på tiden.