Miniguide til etablering af hjemme fitnessrum (motionsrum)

Hjemmetræning? Guide til åbning af hjemme motionsrum!
Er du interesseret i at komme i god form hjemmefra? Gør som mange andre og byg dit eget motionsrum hjemme. Der gør det lettere for dig at holde motivationen, og du beøver ikke altid at tage hele vejen ned i fitnesscentret, hvis du har travlt, eller egentlig bare gerne vil træne hjem i ro og fred, hvor der er aldrig er kø til fitnessudstyret.

Dette skal du være opmærksom på, når du køber fitnessudstyr til hjemmetræning:

Gå ikke kun efter det billige fitnessudstyr

Gå ikke kun efter prisen! Det kan godt være, at billige priser er attraktive, men du bør huske på, at kvaliteten af fitnessudstyret hænger sammen med din træningsoplevelse. Det vil ofte kunne svare sig at bestille kvalitetsudstyr, som ikke går i stykker med det samme. Hvis du giver det mere for dit udstyr, desto større oplevelse får du med det. Ergo er det sjovere at træne når man ikke skal tænke på om ens udstyr nu også holder hele vejen.

Fokuser på basisudstyret

Fokuser på basis udstyr, som kan bruges til mange forskellige øvelser. Udstyr som håndvægte, kettlebells, squat racks og slyngetrænere er altid en sikker vinder! Med funktionelt fitnessudstyr kan du træne hele kroppen effektivt for få kroner og med frivægtsudstyr kan du fokusere på grundøvelserne, som bænkpres, squat, dødløft, millitary pres mm.

Fordele ved grundøvelser inden for styrketræning

Når du træner grundøvelserne med frivægt, aktiverer du typisk kroppens største muskelgrupper, hvilket giver råstyrke i andre isoleringsøvelser. Herudover vil dit naturlige testosteronniveau øges en smule ved tung styrketræning, hvilket hjælper på formen hele vejen rundt. Du kan finde kettlebells i god kvalitet her og squat racks her via Nettofitness.dk

Pladsen er afgørende for hjemmefitness

Tænk over pladsen! Mange motionsrum i privaten kan have et mindre areal at arbejde, og derfor bør man prioritere udstyr, som kan foldes sammen og pakkes væk efter brug. Træningsbænke til fx bænkpres bør herudover både kunne sættes i en incline og decline vinkel, så du kan træne hele overkroppen.

Generelt set skal man tænke, at fitnessudstyr i god kvalitet er lige med en god træning, som giver dig de bedste forudsætninger for at nå dine træningsmål.

Også i forhold til opretholdelse af motivationen er det typisk vigtigt, at ens fitnessudstyr er lækkert at træne med, så man altid glæder sig til at komme i gang.

Faldgrupper ved køb af fitnessudstyr til hjemmebrug

Dette bør du ikke gøre: Mange begår den fejl, at de køber billige multimaskiner af butikker, som ikke er dedikeret til træning og motivation. Det er en dårlig ide. Billige multimaskiner virker oftest ikke efter hensigten, og du vil ikke få det fulde udbytte ud af din træning.

Husk herudover at handle hos en dedikeret butik, som har mange år i branchen, og ved, hvad de taler om. Hvis du skal købe stort ind, kan du også bede om at komme forbi lageret og afprøve fitnessudstyret inden du bestiller. Det kan nemlig være stor forskel på butikkens produktbilleder og det reelle produkt, som bestilles. Så hvis du kan finde butik med både showroom/lager og en webshop, så er det klart anbefalelsværdigt at gå efter disse. Det er altså mest behageligt at have “prøvekørt” sit nye udstyr inden køb, og at du kan være sikker på at du kan huse udstyret.

Dine gode råd til hjemmeetablering af fitnessrum

Hvis du har nogle fantastiske gode råd, eller kan se eventuelle faldgrupper, så er du meget velkommen til at deltage i debatten og smide din kommentar i nedenstående kommentarfelt. Vi glæder os til at høre fra dig.

0

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.