Salomon’s bedst solgte sko, til både trail og mode skifter retning. Salomon Speedcross 3 bliver nu til Salomon Speedcross 4. Og hvad har denne nye Speedcross model så at byde på?
Salomon har i rigtig mange mange år solgt rigtig mange mange par Speedcross i Danmark. Det har de ene og alene gjort af den årsag at det er en fantastisk flot og udemærket trail løbesko. Men nok også af den grund at den har fået prædikatet “modesko” i Danmark. Den har udseendet med sig, og derfor har den vundet rigtig mange danskeres hjerter som den sportssko man også bruger til hverdag.
Men det faktum kan der i den nye version 4 være lavet om på?
Mere trail, mindre mode
Det kan vise sig at være vovet, men når man kigger på resten af Salomon’s produkt portfølje, så virker det ganske logisk at Salomon Speedcross 4 går mere i retning af trail, og lidt længere væk fra moden. Det giver god mening at man i denne 4. version af speedcross har valgt at lave optimeringerne udelukket med henblik på at forkæle de kræsne trail løbere. Det kan også være at Salomon har vurderet at det har været nødvendigt at gå i den retning, da konkurrencen på det marked som Speedcross dækker er blevet væsentligt skærpet. Hvor de førhen kunne sælge sko i det marked med en sko der var udemærket, så er de i dag nød til at være endnu mere fremme i skoene for at vinde markedsandele i forhold til eksempelvis Inov8 som virkelig før det godt på det segment der hedder trailløb. Det er en faktum som vi hos sportsprodukt.dk tror er lidt af sandheden. For når vi kigger ud over et markedet hvor speedcross 2 og speedcross 3 førhen solgte rigtig godt, så er der altså en tendens i dag til at der er mange mange flere kvalitets trail løbesko på det markedet.
Salomon Speedcross 4 er stadig en super cool sko at se på, så måske salget til mode folket vil bestå. Ja hvorfor skulle det egentlig ikke gøre det. For det er ikke som sådan på udseendet at Speedcross 4 har fået de trail-mæssige opdateringer. Det er mere på steder hvor du som forbruger ikke sådan kan se det, men du kan mærke det. Overdelen er eksempelvis blevet mere smidig, og det kan jo umuligt blive en ulempe, ligemeget om du løber trail, eller går cat-walk i denne sko.
Så måske er det slet ikke så skidt for Salomon 🙂 Tænk sig at Speedcross 4 fra Salomon både skulle stige i antal solgte par på trail og mode sektoren – vi vurdere at det ikke er usandsynligt.
Billedet illustrerer vægten på Speedcross 4 fra Salomon i en str. 43 1/3
De fede opdateringer i Speedcross 4
Det er ikke sådan at Salomon har lavet en kæmpe opdatering som vil revolutionere trail løber-verdenen. Speedcross 4 har hovedetsagelig fået masser af små opdateringer og justeringer. Men lad det være sagt med det samme, det er nogle super fede opdateringer som Salomon har probbet i Speedcross 4.
Ydersålen:
Hvis vi starter i bunden, så er det her der er sket noget magisk. Ydersålen, altså de knopper der skal gribe fast i det mudrede og våde underlag har fået en opdatering. De har fået en ny struktur, som tager bedre fat i underlaget, og det virker. De er fremstillet af contragrip gummi, og er nu med en længde på 6mm. Man kan sige meget om alle opdateringer, men det er jo nu engang sålen der skal have fat i underlaget, og her vidste Salomon godt at de hang lidt i bremsen i forhold til andre, men det er der altså nu blevet gjort noget ved. En super lækker opdatering som rigtig mange trailløbere vil komme til at nyde godt af.
Overdelen:
Når nu du er afsted i det barske terræn, og du fiser derud af med høj fart, så kan sålen hjælpe dig med mange ting, men overdelen på skoen spiller selvfølgelig også lidt ind. Og her er Speedcross 4 blevet væsentligt forbedret. Overdelen er blevet mere smidig og fleksibel. Det giver dig et bedre hold omkring foden, og indeholder naturligvis de 2 fede Salomon opfindelser Sensifit og Quicklace. Begge features er i Speedcross 4 blevet opdateret, og på den måde er de medvirkende til at give dig meget bedre og mere fleksibel overdel i Speedcross 4.
Pasformen:
Der er fra Salomon’s side forsøgt at gøre noget ved pasformen i skoen. Derfor er der optimeret forskellige steder på skoen i forhold til polstring. Det giver lige det ekstra når du træder ned i denne sko.
Stadig attraktiv for det brede publikum
Som skrevet ovenfor så er det klart vores vurdering at Salomon Spedcross stadig er til det brede publikum. Salomon har bibeholdt alle de fede detaljer i skoen – både for trail og mode-folket. Tiden må vise hvad sålen gør for dem der bruger den som hverdagssko. I den gamle Speedcross 3 var det jo sådan at ydersålen ikke holdt fantastisk længe, da den jo af gode grunde var udviklet i blødt gummi til trailløb. Men tilsydenladende var det ikke noget problem førhen, så vi satser heller ikke på det bliver det fremover.
De-lux modellen: Speedcross S-lab
Der er til denne opdatering af Speedcross lavet en form for de-lux model som lige når lidt længere ud til trail entusiaterne. En Salomon Speedcross S-lab. Den er som udgangspunkt lettere end den almindelige Speedcross 4, men ellers så er detaljer stort set de samme. Der er slækket lidt på vægten i denne model for at forkæle de atleter som lige vil have lidt mere fart på sporet. Sålen er den samme, så grebet er ikke anderledes. Det er kun overdelen og vægten.
Vores konklusion på Salomon Speedcross 4
En afsluttende konklusion på den nye Salomon Speedcross 4. Vi hos Sportsprodukt.dk er begejsterede for denne nye opdatering. Skoene rammer det danske marked i sensommeren eller det tidlige efterår. Og vi fornemmer allerede nu at folk er begyndt at glæde sig til Speedcross 4. Og det er vel også naturligt, når en model med sådan en størrelse skifter versionsnummer og får nogle opdateringer. Vi glæder os i hvert fald til at se og høre folks konklusioner ude i “sporet”
Du kan eventuelt læse mere om Speedcross på Salomon’s hjemmeside
Du kan også besøge Iloebesko.dk som har en udtømmende anmeldelse af Salomon Speedcross, hvor du får meget mere af vide om opbygning og detaljer.
Dine erfaringer med den nye Speedcross
Du er naturligvis også mere end velkommen til at smide fordele og ulemper, erfaringer eller andet du har erfaret med dine Speedcross 4. Det kan du gøre herunder artiklen. Vi deltager hellere end gerne i debatten. Alt er velkommen
ShareJUL
About the Author:
Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.