Guide: Køb af børne vinterstøvler

Når kulden står for døren i Danmark så er der nogle der stadig skal være meget ude. Institutions børn, skolebørn m.m. har stadig det pivilegie at skulle opholde sig rigtig meget ude, og derved også ude i kulden.
Der kommer meget kulde fra jorden og op, derfor er det super vigtigt at man kigger og vælger rigtigt når der skal handles vinterstøvler til børn.
Et barn kan på dags basis sagtens komme op og tage omkring 12-15.000 skridt, og i vinterperioden kan dette sagtens være rigtig mange af dem er udendørs, så det er vigtigt med gode vinterstøvler til dit barn.
Vi har nedenstående lavet dig en lille guide med anbefalinger til når du skal købe vinterstøvler til dit barn næste gang.

Hvilke vinterstøvler til børn er de bedste

Der er ingen fast opskrift på hvilke børne vinterstøvler der er de bedste. Det hænger helt sammen med hvilke behov man har, og hvilken opgave de skal kunne løse. Der findes selvfølgelig masser af anbefalinger på forskellige mærker og brands som vi ved pr. historik er rigtig gode til at udvikle børne vinterstøvler, og har gjort det i rigtig mange år.

Ecco børne vinterstøvler har f.eks. altid været kendt for at være rigtig lette, vandtætte og smidige. De er udviklet med henblik på at tilfredsstille den aktive dreng eller pige.
Tager man et nadet mærke som Sorel vinterstøvler, så er vi mere ovre i en vinterstøvle til barnet som udelukkende skal bruge masser af varme. Deres vinterstøvler er ikke kendt for at være de mest smidige, men der findes nok ikke noget varmere markedet. Viking er et andet mærkes om er rigtig meget fremme i deres udvikling af børne vinterstøvler – de er lidt i samme båd som Ecco, det er støvler der er super slidstærke, og bygget til at blive brugt af det aktive og livlige barn.
Hummel er et mode brand fra sportens verden som også er inde over at sælge rigtig mange vinterstøvler – men det er mest af alt på grund af deres design, og ikke så meget deres funktionalitet.

Så en direkte opskrift finder du ikke – men du kan altid have i mente, at pris og kvalitet i langt de fleste tilfælde hænger sammen. Der er en grund til at Ecci vinterstøvlen til børn koster 800,- og den i Føtex til 250,- ikke er af helt samme kaliber. Der er i de dyrere vinterstøvler til børn brugt bedre materialer og længere tid på udvikling og fremstilling, og så er det fair nok at de skal koste lidt mere.

Børne vinterstøvler anbefaling – 5 hurtige råd

Vi har listet 5 nemme OG vigtige anbefalinger op herunder. Brug dem næste gang du skal ud og købe vinterstøvler til dit barn.

– Pasform
Pasformen skal være i orden. Så du skal lige have styr på om dit barns fødder er brede eller smalle, og selvfølgelig hvilken størrelse de bruger. Men især det med bredden kan være en faldgruppe. Får man eksempelvis valgt et par smalle vinterstøvler til en bred fod, så ikke alne sidder støvler ikke særlig godt, de har også nemmere ved at skabe kulde til fødderne, da materialet sidder for tæt på fødderne, og der ikke er den nødvendige luft i vinterstøvlerne til at skabe thermo.

– Vandtæthed
Vand = fugt, fugt = kulde, kulde = irritation/sygdom/gener. Så for alt i verden, kig efter vandtætheden i de nye vinterstøvler. Kommer der alt for hurtigt vand ind i dem, så er der ikke langt til kulde og ubehag.

– Brug (Hvor og hvordan skal de anvendes)
Hvor skal vinterstøvlerne bruges henne og hvordan. Det kan lyde banalt, men det har altså rigtig meget at sige om vinterstøvlerne er store og klodsede eller fikse og hurtige. Er det eksempelvis den meget livlige dreng der elsker at spille fodbold og rende rundt, så skal det ikke være et par store, ultra varme vinterstøvler til ham. Af flere årsager, for det første vil det hæmme ham i hans leg m.m. og for det andet så producere han selv masser af varme, så et par vinterstøvler med mindre varme burde kunne gøre det (eventuelt med mulighed for at supplere op med et par varme sokker)
Modsat, er det så “sandkasse barnet” der måske ikke er så aktiv og livlig, så er det nok en god ide at kigge i retning et par varme og solide vinterstrøvler med en god tyk bund og en solid foring (Her kan vi eventuelt anbefale Sorel vinterstøvler til børn)

– Pris
Alle, eller i hvert fald langt de fleste har et budget når vi kommer til at skulle handle vintertøj og vintersko til poderne. Og det er også et faktum man skal tage med i sine overvejelser. For har du ikke 1000,- til et par nye børne vinterstøvler, så er det ikke der du skal lægge din energi. Så skal du hellere gøre op hvad budgettet er, og så finde de bedste anbefalinger indenfor dit budget. Alternativt, så søg idt online og se om ikke du kunne være heldig at rende ind i gode tilbud – nogle gang kan det sagtens betale sig at kigge udenlands, eksempelvis England eller Tyskland?

– Anbefalinger fra andre
Den bedste anbefaling du kan få er fra nogle der har prøvet det før. Og det er lige meget om det er køb af komfur, bil eller i dette her tilfælde vinterstøvler til børn. Aktiver dit netværk, spørg på de sociale medier – der skal helt sikkert nok komme masser af gode råd og anbefalinger til valg af børne vinterstøvler. Og der vil helt sikkert også være brugeranbefalinger fra nogle som har prøvet den eller den model, det plejer at give et rigtig godt indblik i hvad der er godt og skidt.
For en ting kan du regne med – du får aldrig en producent til at skrive om dårlige ting ved deres støvler til børn. Deres anbefalinger og beskrivelser vil altid tale til egen fordel.

Du kan bl.a. læse en test som søndagsavisen har lavet – den er fra 2014, men viser tydeligt at man skal være opmærksom på hvilke støvler man køber, og ikke bare stole blindt på hvad producenterne siger – Du kan læse deres test om børne vinterstøvler her

Vinterstøvler til børn – er de vandtætte?

Som nævnt ovenfor så er det ikke alle vinterstøvler der er vandtætte – mange skriver at de er det, men rigtig mange af dem er det faktisk ikke.
Vandtætte vinterstøvler til børn er vejen frem. Får du vand og fugt ind i støvlen, så er der ikke langt til de iskolde tæer.

Her er et par fif til at genkende vandtætheden i børne vinterstøvler:

Der skal aller helst være en indbygget membran ( a la Goretex) i støvlen. Så er du i langt de fleste tilfælde sikker på at støvlen er vandtæt.
Er det en påsprøjtet membran, så ikke alene kræver den en del vedligeholdelse, den er bestemt heller ikke lige så sikker som en decideret membran løsning. Og hvis vi skal ind på søjletryk, så er det fra 3000mm at man må kalde den vandtæt. Men det skal du ikke lade dig snyde af – der er mange tekstiler m.m. der har dette vandsøjletryk, og der hvor synderen så egentlig er begravet er i syningerne på støvlen – DE SKAL være tapede. Der skal aller helst lægge noget ekstra beskyttelse bag ved syningerne, for der har man brudt materialets struktur, og vandet har nemt (nemmere) ved at trænge ind.

Vandtætte eller vandafvisende, pas på der er forskel

Ja, som nævnt ovenfor, så er der en forskel, og denne forskel kan blive et ubehageligt bekendtskab hvis ikke man er klar over det.
Nu er det ikke sådan at vandafvisende vinterstøvler er fuldstændig gennemhullede, og vandet fosser lige igennem dem. Der er bare ikke så lang vej til at vandet kan begynde at bryde igennem materialet. Man plejer at sige at en vandafvisende vinterstøvle til børn er bygetæt, og sagtens kan holde til en gåtur i sneen, men ved længerevarende ophold i sne og eventuelt vand, så holder en vandafvisende støvle ikke, så skal du have en vandtæt vinterstøvle.

Hurtige fif til vedligeholdelse af børne vinterstøvler

– vedligehold v. membran
Den er stort set vedligeholdelses fri da membranen er inde i støvlen. Der kan være lidt vedligeholdelse af det yderste materiale hvis det eksempelvis er skind eller læder. Så skader en gang læderfedt bestemt ikke. Det hjælper på at barnets støvle holder smidigheden.

– vedligehold u. membran
Har du ikke en decideret membran i barnet vinterstøvler, men derimod en på-sprøjtet membran, så er det du skal være lidt på vagt. For er membranen og derved vandtætheden påsprøjet PÅ materialet, så kan det også slides af. Så når støvlerne bliver brugt, så slider du langsomt mere og mere af membranen. Og så kræver det en genbehandling af denne.

– Tørring af vinterstøvler
Lad altid vinterstøvler tørre naturligt – helst ikke noget med tørreskab, oven på fyr, direkte under brændeovn m.m. Har du mulighed for at lade dem tørre på et gulv med gulvvarme, og ikke med for meget ditrekte varme så er det optimalt. Du kan eventuelt fremme processen ved at komme aviser i støvlerne natten over for at tage fugten.

– Generel vedligehold
Der sker bestemt ikke noget ved at du vedligeholder vinterstøvlene på en sådan måde at har de været igennem en “hård dag” med masser af mudder, sne, sjap m.m. Så skyl dem under den varme hane når barnet kommer hjem. På den måde skyller du alt snavs, og måske vigtigst af alt SALT af materialet, og så er det ikke med til at slide og nedbryde.

Vinterstøvler til børn MED Goretex

Er klart at anbefale. Om det lige skal være Gore-tex det bestemmer du helt selv, der findes masser af andre deciderede membraner til vinterstøvler på markedet som løser opgaven næsten lige så godt.
Man ved bare at med goretex i dit barns vinterstøvler, så er du i hvert fald 110% sikker på at støvlerne er vandtætte, og fødderne kan ånde i gennem membranen . Der er en grund til at rigtig mange af de store producenter køber sig til rettigheden til at bruge Goretex i deres fodtøj.

billige børne vinterstøvler? – har prisen noget at sige?

Ja. Kort og godt. Som det kort blev beskrevet længere oppe, så har det en hel del at sige hvilke materialer der bliver brugt i vinterstøvlen til dit barn. Og bedre materialer koster altså flere penge, og derfor er der en forskel. Så prisen har en del at sige.

Syntetisk eller skind vinterstøvler til børn?

Der er selvfølgelig også en forskel på det yderste materiale i børne vinterstøvler. Langt de fleste støvler er fremstillet i en syntetisk materiale af en art. Det er de fordi det er slidstærkt og nemt at vedligeholde.
Der er dyrere vinterstøvler som er lavet i skind eller læder. Det gør vinterstøvlen noget mere smidig og lækker for dine fødder – men desværre gør det også støvlen væsentlig dyrere. Om man er til det ene eller det andet, det er nok budgettet der kommer til at afgøre dette.

Velcro, snørre eller lynlås i børne vinterstøvler

Du skal også kigge på hvilken lukning der er på vinterstøvlerne. Mange foretrækker i den tidlige alder at det er med velcrolukning for så er det nemmere for barnet selv at tage støvlerne af og på.
Med snørrebånd har du muligheden for at få dit barns vinterstøvler til at sidde bedre og mere kompakt omkring foden, men det har lige det lille men at man skal lære at binde snørrebånd, og hvis dette går op imens man leger eller lignende, så er det besværligt (og koldt) at tage handsker og vanter af for at snørre støvlerne på ny.
Sidste mulighed er med lynlås, det er egentlig meget praktisk, men der skal man lige overveje om det er den rette løsning i forhold til vejr og klima. En lynlås der får for mange tæsk og så fugt, sådan en ved vi alle hvordan den kan opføre sig og være irriterende, og det har langt de færreste børn tålmodighed til.

0

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.