Kom igang med at løbe?

Nu vil jeg i gang med at løbe? Nu skal jeg i form, og jeg skal i gang med at tabe mig. Det er nok nogle sætninger der er gået igennem rigtig mange danskeres hoveder, og det er fuldt forståeligt. Og alligevel er det ikke så nemt. Tanken er super nem, men motivationen og ikke mindst den rigtige opstart kan være svær!

At sige til sig selv at jeg skal kunne løbe 5 kilometer inden for en uge. Når det står på skrift virker det ikke brutalt, men det kan for mange være en udfordring i sig selv at løbe 3 kilometer. Så det er vigtigt at du gør det rigtigt. Du skal have fornuften med, og du skal bevare det gode humør. Har du ikke det med dig, så mister du meget hurtigt motivationen/lysten, og så er du lige vidt.

I gang med at lobe

5 rigtig gode tips til at komme i gang med at løbe – og blive ved med at løbe 🙂

Stil dig selv nogle mål, og du skal sørge for at du overholder dem. Så lav nogle realistiske mål. Du behøver ikke at skulle løbe 30min i streg inden for 14 dage. Langt fra. Det er lang bedre at starte idet helt små, og så bygge op derfra.

Du kunne eksempelvis hvis du skal i gang fra nul, så starte med at lave et mål der hedder, jeg har 3 dage om ugen hvor jeg rører mig. Og rører mig er skrevet fordi at du sagtens kan sige, jeg tager 2 dage med løb, og den sidste dag laver jeg en rask gåtur i stedet for. På den måde får du bygget op på en nem måde som ikke virker nær så hård, som hvis du ligger dig et mål at du skal kunne gennemfører 5km inden for den første uge på 22min. Den nemme og lette opbygning gør at du ikke på samme måde løber sur i din løbetræning.

Løb socialt – find dig en træningsmakker. Det er altid nemmere når maner i godt selskab, og flere om at klare strabadserne. Så et andet lille godt råd kunne være at finde en der var på samme stadie og niveau som dig, og så gøre ham eller hende til din løbe makker. På den måde er i 2 eller måske flere til at klare på op og nedture.

Støtten fra venner/familie – Gør det klart for din familie hvad dine planer er. Fortæl om dine mål, og hvad du har i sinde at opnå. På den måde får du også opbakning på hjemmefronten.

Lyt for alt i verden til din krop – Det er super vigtigt at du lytter til kroppen og dens signaler. Når du er ny, og du skal i gang med at løbe, så vil din krop automatisk komme med en reaktion. Den skal også lige have lov til at vænne sig til de nye tilstande. Lyt og løb. En løbetur hvor det gør ondt fordi du ikke har lyttet, vil på ingen måde give mere i den sidste ende – nærmest tvært i mod. Dine muskler, sener og din krop generelt skal have lv til at restituere efter hver løbetur, især når du er nybegynder.

Opnå dine mål – så er der præmie – wuhuuuuuu. Du skal altid have for øje, at for hvert et mål du sætter dig, og du så opnår, så har forbedret dig. Så der er intet i vejen for at udlodde en præmie til sig selv. Det kunne være en god middag, en tur i wellness, eller måske når nu du har nået eksempelvis de 5 kilometer, så er præmien at jeg kobler en løbekordinator eller kostspecialist på.Mulighederne er mange.

Løb er for alle – løb kræver nærmest kun tiden fra dig – Men pas på, løb er voldsom vanedannende.

0

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.