Test: Unik svedtrøje til fritid og sport | Undgå svedpletter

Mon ikke alle folk kender det. Det faktum at angstens sved kan komme frem når man skal til at præstere. Du kender det i hvert fald hvis du er sælger eller lignende, din dresscode er skjorte og slips, så kommer du nok ikke uden om en enkelt gan eller 2 at have oplevet de der ubehagelige svedpletter under armene, som enten kommer på grund almindelig varme, eller måske i forbindelse med lidt præstations angst.
Mange forsøger sig med forskellige deodoranter, forskellige indlæg eller andre lappe løsninger med henblik på at bremse sveden, og derved undgå svedpletter under armene.

Samme udfordring havde undertegnet, og derfor begyndte den store jagt på nettet, sociale medier m.m. For ærligt, så var min tanke, at der må da være nogle der har fundet løsningen. Det var her jeg for første gang stødte på nedenstående omskrevne produkt fra Drywear. Og jeg kan lige så godt sige nu, som senere nede i artiklen – jeg er fan, jeg er kæmpe fan.

Undgå svedpletter under armene til sport og i fritiden

Så sidder du sikkert og tænker, hvad har et svedhæmmende t-shirt produkt med sports-anmeldelser at gøre. Egentlig ikke så meget, end at hele det her eksperiment går ud på at stress teste denne trøje en lille smule. Var selv i den grad bekendt med problemet i hverdagen, så tænkte at det kunne være sjovt at prøve om trøjen kunne noget under sport, vel og mærke sportsgrene hvor der er garanti for sved.
Claus fra Drywear, som var ham jeg kommunikerede med da jeg henvendte mig, var helt frisk på ideen. Og der startede testen.

Lidt om det revolutionerende materiale

Drywear trøjen findes ikke i voldsom mange versioner, og som udgangspunkt kun i hvid. Og det er der en helt simpelt grund til. Denne t-shirt er udviklet som en undertrøje, hvis hovedsagelige formål er at bremse sved og sørge for at du undgår svedpletter på skjorten eller på din pullover. Derfor er der ikke de store udskejelser i farvevalg og pasform.

Pasformen er tætsiddende, faktisk meget tætsiddende, men bestemt ikke noget der gør noget dårligt. Den sidder helt som den skal, og det ultra tynde materiale som stort set hele trøjen er fremstillet i er meget behageligt at have mod kroppen. Selv under armene hvor der er den ekstra beskyttelse mærker du ikke at der er ekstra stof. Så alt i alt en super let og smidig trøje som du faktisk ikke mærker du har indenunder.
Hele konceptet som skaber den fantastiske effekt med at undgå svedpletter er at under armene hvor sveden kommer ud, der absorberes sveden, og indkaples således at den aldrig når ud til din skjorte eller din bluse. Samtidig sættes en fordampnings proces igang, således at fugten langsomt forsvinder fra trøjen materiale.

Masser af sved, men ingen svedpletter

Nå men nu skulle denne Drywear trøje stå sin store test. Det skal siges at jeg har haft den på i almindeligt regi, og det kan du læse om længere nede. Dette afsnit er henvendt til Drywear trøjen vs. sportsgrene.
Jeg har testet den op mod 2 sportsgrene, badminton og spinning. Og jeg har egentlig kun superlativer til overs for resultatet. Det er faktisk en lille smule skræmmende så meget trøjen kan nå at fjerne og absorbere.

Efter 6 sæt i badminton kunne jeg under armene ikke mærke, at der var trængt sved igennem. Selvfølgelig kunne jeg mærke at trøjen var blevet gennemblødt andre steder, men ikke under armnene, og det må siges at være imponerende.

Hvad endnu mere imponerende var, er at trøjen også klarede den ultimative test, nemlig en spinningtime ved høj intensitet. Der fungerede den egentlig som underlag, således at jeg kørte med 2 thirts. Mere for at tjekke om der kom sved igennem til den yderste t-shirt. Og det gjorde der ikke. Billedet herunder illustrere også hvordan man kan se at resten af drywear trøjen er gennemblødt, og man kan lige ane at der er lidt sved ved armhulen, men der er altså ikke trukket noget igennem.
Den smule fugt jeg kunne mærke på ydersiden af trøjen vil jeg helt klart tilskrive det faktum at der var en t-shirt ude over, og at lokalet var ekstremt fugtigt i sig selv.

 

 

Undgå sved efter sport og i fritiden

Tænker at rigtig mange sportsudøvere har stået over for det her problem. Det har jeg i hvert fald selv, meget tit. Det faktum at kroppen arbejder jo ikke kun med varme når du dyrker sport. Der er også det lille emne der hedder efterforbrænding. I nogle tilfælde er det en rigtig fed ting, men skal du direkte i byen eller på job efter endt træning, så kan en efterforbrænding godt være et lille helvede for dig. Der er vejen til svedpletter på bluse og skjorte ikke særlig lang.
Har selv et utal af gange skulle gå direkte fra især en fodboldkamp, og så direkte videre til eksempelvis en familiefest. Alle kender det at det ikke er unaturligt at m,an lige skal bruge 20-30 min på at dampe af, for ellers sveder du lige så meget når du kommer ud af badet. Men kroppen arbejder og producere altså også i flere timer efter, og her har undertegnet tit kæmpet med en forhøjet svedproduktion, netop på grund af en meget høj efterforbrænding. Men også det problem synes løst med en Drywear undertrøje.

Drywear kan bruges til stort set alt

Jeg vil ud fra vores sports-mæssige synspunkt konkludere at en drywear svedundertrøje ikke kun kan bruges i fritiden. Faktisk vil jeg sige at, ikke mindst fordi den er så behagelig at have, men også fordi at der ikke er nogle der ønsker svedpletter under armene, så kan denne sved-undertrøje med stor fordel sagtens bruges af outdoor-mennesket, af ham eller hende på ski, ja det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Undgå svedpletter på skjorten eller blusen

Som tidligere nævnt i artiklen, så testede jeg selvfølgelig også Drywear undertrøjen i sit normale element. Og der vil jeg bare sige, at jeg er ikke stødt på nogen bedre løsning overhovedet. Hold da kæ.. den løste opgaven til UG, kryds og slange. Ikke nok med man nærmest ikke mærker man har trøjen på, så er det som sagt også slut med de grimme svedpletter under armene.
Når man ved at risikoen for svedpltter er tilstede, så er det hele meget selvforstærkende, og man kommer til at svede endnu mere. Men med en Drywear trøje vil jeg gerne skrive under på at man har et rigtig godt udgangspunkt.

Slut med svedpletter og aluminiumklorid deodoranter

Fra den dag jeg modtog en Drywear undertrøje var det et stort farvel til aluminiumklorid deodoranter og den smerte og de bi-virkninger der følger med sådan en beslutning. Hvor jeg førhen kæmpede med at skulle bruge en aluminiumklorid deodorant, så kæmper jeg idag med at åbne skabet og hive en frisk undertrøje ud af skabet. Måske kender du det smerte helvede som en aluminiumklorid deodorant kan forudsage. Den kan give meget ubehagelig svie under armene, der til tider kan være ganske smertefuldt. Og det er oveni i den bi-virkning der er at sveden altid finder ud et eller andet sted. Så hvis du bremser den uldstændig under armnene, så kommer den bare ud et andet sted. Mange der har bremset svedpletter under armene med aluminiumklorid, kan nikke genkendende til at sveden så er kommet ud andre steder. Enten via deres håndflader, deres ryg eller msåke et helt 3. sted. Ud skal det nok komme.
Men det bøvler jeg heldigvis ikke med mere.

Slut med svedlugt under armene

Det kan jeg selvfølgelig ikke helt garantere at det er. Men jeg kan konstantere at jeg selv efter en heftig spinningtime, og efter en aften i byen med en Drywear undertrøje som inderste lag, ikke har kunne fornemme nogen “dårlig” svedlugt i blusen. Og det skyldes sikkert at selve trøjen er bygget til at lede bakterier væk fra huden. Og er de ikke i nærheden af huden, så er vejen til lugtgener længere.

Godt og skidt om Drywear undertrøjen

Det er lidt svært at finde nogle negative omkring denne trøje. Jeg har endnu ikke haft den sååå længe at jeg synes jeg kan tillade mig at skrive noget om pasform og om den holder formen, men skal jeg finde en lille ting omkring den, så har den en meget lille brist foran på armhulen, hvor jeg kunne se en lille bitte svedplet, men det er småting.
Ellers er der kun store rosende ord omkring Drywear undertrøjen herfra.

Hvis du vil læse mere om Drywear trøjen, så kan du gøre det her

2

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
 • No related posts found.

Comments

 1. Troels  januar 25, 2018

  Bruger du den også til alm. T-shirts? Det irriterer mig, at den stikker ud under ens normale t-shirt. Jeg har endda foldet den to gange op, men den stikker da ud uden min normale t-shirt, så snart jeg løfter armene. Ser underligt ud, og hvad tænker folk ikke? Hvad gør du selv til t-shirt brug? 🙂

  reply
  • Andersen  januar 26, 2018

   Hej Troels.

   Mange tak for dit input.
   Ja jeg bruger den hver evig eneste dag, under t-shirt, skjorter, sweatshirts m.m. Men vil gerne indrømme at jeg ikke har problemet med at den stikker længere ud end mine normale t-shirts. Et par gange kan det forekomme at den slutter alig med min egen t-shirt. Men bruger så også en str. Medium, hvor jeg, hvis jeg ikke var blevet anbefalet at gå en størrelse ned, nok ville have valgt Large.

   Hvad synes du ellers om deres effektivitet?

   reply

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.