Guide: Vælg den rigtige badmintonketcher

Du kan vælge bare at gå ud og købe hvilken som helst badmintonketcher du vil, eller du kan overveje at kigge på nogle få ting, og få en badmintonketcher der passer til dig og din spillestil. Det er ikke nødvendigvis noget der behøver at koste dig flere penge, måske endda tværtimod, det kan være det bliver billigere for dig?

Badmintonketcher – hvad skal man vælge?

– Badmintonketcher til begynder:
Hvis du er nybegynder i badminton så er der nogle enkelte ting som du kan kigge på hvis du skal ud og købe en ny badmintonketcher. For det første så kan det måske betale sig at se om du kan låne dig frem til en ketcher, for er det aller første gang du skal prøve det, så er det også super ærgerligt at have smidt X antal kroner ud på en ketcher, og det så viser sig ikke at være noget. Så hør i klubben eller hos en bekendt.
Men en af de ting som mange nybegyndere i badminton de bøvler med, det er at få slået bolden helt til baglinjen – især hvis man er singlespiller. Så derfor skal du tage en badmintonketcher der i dens opbygning tager højde for at hjælpe dig med lidt længere slag. Du kan ligeledes gøre det med opstregningen i din ketcher at den ikke må være for “hård” Hvis du har en opstrengning på de 9kg, så vil strengene hjælpe dig med en “trampolin effekt” således at der kommer noget mere power i boldene.

Du skal være opmærksom på at badmintonketchere kan være byygget forskelligt op i materialer. I de billigere ketchere (ikke at det altid er dårligere) men der ser man oftes en alu/grafit opbygning som har både fordele og ulemper. Hvis du har et aluminiums hoved på din badmintonketcher, så betyder det også det er en anelse mere slidstærkt. Til gengæld skal du regne med at ketchere bliver lidt mere hovedtung, altså en højere vægt generelt.
De dyrere badmintonketchere – fra 500,- og op er som regel en fuldstøbt grafit badmintonketcher. Den er lettere, og derved nemmere at manorere rundt med, den er flere fleksibel, så du får et hurtigere “swip”, men til gengæld så er den så lidt mere skrøbelig i “hovedet” og kan godt gå i stykker ved kontakt med eksempelvis jordens eller makkerens badmintonketcher.

– Badmintonketcher til øvede:
Den øvede badmintonspiller er som regel en der har styr på langt de fleste teknikker. Det vil sige at han eller hun godt ved hvordan man spiller bolden til baglinjen og så fremdeles. Derfor ses det mange gange at de øvede spillere hellere vil have en ketcher som kan hjælpe dem med placering af boldene, og eventuelt en hurtigere ketcherføring for hurtigere reaktion. Så der er vi lidt tilbage til det med en grafit opbygning – det er et must i opbygningen af badmintonketcher til den øvede spiller. Men derud over så kan man også begynde at snakke om stivheden i ketcheren, og hårdheden i opstregningen. Jo stivere ketcheren bliver og jo hårdere du vælger din opstrengning, desto mere præcise slag vil du være i stand til at udføre.
Der er en grund til at spillere af den professionelle art typisk spiller med op stregninger der har 16-17-18 kg hvori mod os dødelige motionister spiller med 9-10-11 kg i vores badmintonketchere.

Hvilken badmintonketcher er bedst

Det er den badmintonketcher der passer til din spillestil. Så let kan det siges.Mange tror at den ketcher der koster 15-1600,- er den bedste fordi den er den dyreste, men sådan forholder det sig langt fra. Det er rigtigt at de dyreste ketchere mange gange har alle de nye fede features, men det er også sådan at de ting der er lagt ind i disse ketchere er målrettet mere mod den meget øvede eller professionelle spiller. Så du skal gøre dig selv den tjeneste at kigge på hvad du spiller? Hvordan du spiller, og så gå efter at vælge ketcher ud fra det.

– Badmintonketcher til singlespilleren
Der er forskel på om du spiller single eller double. I sær på farten, men også på nogle at de slag du foretager dig. Som singlespiller skal du lægge vægt på at kunne presse modstanderen ned mod baglinjen, så hvis ikke teknikken tillader at slå hårde (lange) slag, så skal du fokusere på en ketcher der hjælper dig med dette

– Badmintonketcher til doublespilleren
Når du spiller en double så går det stærkt. Badminton er et hurtigt spil, og double er den hurtigste form. Så her vil du meget hurtigt opdage at en let og fleksibel ketcher vil være at foretrække. Den skal nem at manorere rundt med, og så kommer du tit og ofte ud i situationer hvor de hurtige reaktioner er et must. Derfor skal de badmintonketcher, når du spiller double, være let og hurtig.

Opstrengning af badmintonketcher

Guiden har været lidt inde på det. Men når du køber en badmintonketcher i prislejet op til de 1000,- så vil du opdage at langt de fleste bliver solgt MED strenge. Kommer du ud i og skal købe en dyrere badmintonketcher, så vil du helt sikkert opdage at masser af dem sælges uden strenge. De sælges uden strenge fordi at dem som vælger disse ketchere i dette prisleje i langt de fleste tilfælde alligevel vil have en anden opstrengning i ketcheren. De kan og vil ikke spille med en standard opstrengning.
Men til dig som er motionist, og køber en badmintonketcher, så er der stor sandsynlighed for at din ketcher bliver solgt med en streng der hedder BG65 og med en kg opstregning på omkring de 9KG +/- Det er en type af streng og opstrengning som dækker rigtig mange af de danske motionister, og du vil helt sikkert også hvis du spiller en double 1-2 gange om ugen kunne leve med denne opstrengning.

Lidt info om opstrengning:

– En hård opstrengning (+11kg) betyder at du selv skal kunne slå hårde slag til baglinjen, men du til gengæld får mere præcision.

– En blød opstrengning (8-11kg) betyder at du får masser af hjælp til de lange slag til baglinjen, men så til gengæld må slække lidt på de knivskarpe og helt præcise slag.

– De 2 mest brugte strengtyper i Danmark er dem der hedder “BG 65” og “BG80” Der spilles ikke rigtig med kattetarme og den slags mere.

Badmintonketcher til børn

Der er naturligvis, fristes man til at sige, udviklet både børne og junior ketchere. Det er som udgangspunkt altid en alu/grafit ketcher eller måske en fuld aluminiums ketcher. Det er ene og alene af den årsag at når vi snakker børn og badminton, og måske den tidlige opstart, så kan man ikke undgå at ketcheren bliver udsat for nogle tæv. Derfor udvikles de i kraftigere og mere robust materiale.
Der er også forskel på længden. En badmintonketcher til MINITON er den mindste af dem alle sammen. En ganske kort og meget robust badmintonketcher til de helt små. Så finder der en ketcher til børne junior spilleren som er en anelse kortere end en den normal længde badmintonketcher. Det hele hænger sammen med at når vi snakker børne spilleren så er det højden det kommer an på. Ketcheren skal være til at manorere rundt med for den enkelte spiller, derfor er der udviklet ketchere i forskellige længder.

Forskellige badmintonketcher mærker

Herhjemme i Danmark er der faktisk ikke så mange forskellige forskellige mærker som har formået at bide sig fast hos os danskere. Groft sagt er der vil kun 2 store og så et par forskellige små når vi snakker badmintonketchere til motionisterne.

FZ Forza:
Et dansk mærke som gør det rigtig godt på badmintonketchere til den almindelige danske motionist-spiller. De dækker den brede palette med ketchere til spillere på alle niveauer, og så kan du selvfølgelig også rekvirere både sko, tasker bolde m.m. fra Forza.

Du kan besøge deres officielle hjemmeside her

Yonex:
Et japansk badmintonmærke som er helt tilbage fra 1968, og som er kæmpe stort over hele verdenen. De udvikler nogle af verdens bedste ketchere, og har også sponsorater til nogle af de største i verden.

Hvad skal jeg bruge til badminton?

Der er rigtig mange tilkøb du som badmintonspiller kan foretage dig. Men er det hele nødvendigt, og hvad kan du nøjes med at starte ud med hvis du er nybegynder? Vi har herunder givet dig noget overskrifter og punkter til hvad du bør og hvad du kan overveje

Ketcher til badminton:

Det siger sig selv. Du skal blot finde ud af hvilken ketcher der passer bedst til dig og dit behov. Der bruger du naturligvis ovenstående anbefalinger 🙂

Find gode priser på ketchere HER

Badmintonsko:

Her skal du virkelig passe en smule på. Rigtig mange tror at man kan få ind og spille badminton i hvilken som helst sko, men det kan du altså ikke. Badminton er et super hurtigt spil, med mange sidevers bevægelser, og det er du nød til at tage højde for i dine badmintonsko. De må:

1. Ikke blive for høje (der er set rigtig grimme skader i f.eks. et par løbesko)
2. De skal være stabile. De skal kunne holde til presset ud af i skoen
3. de skal være lette. Du skal kunne reagere hurtigt i det hurtige spil

Se gode tilbud på badmintonsko HER

Badmintontaske:

Du kan som udgangspunkt sagtens bruge din normale sports-taske, intet problem i det. De fordele du får ved at vælge en taske der er specifikt udviklet til badminton er at din badmintonketcher er mere beskyttet. I en almindelig sports taske vil noget af skaftet og håndtaget højst sandsynligt være blottet, hvor du i en rigtig badmintontaske har hele ketcheren dækket. Ulempen ved en rigtig badmintontaske er så at der ikke altid er lige så meget plads til tøj, skiftetøj, badmintonsko m.m. Pladsen kan godt blive en smule trang i sådan en.

Find din næste badmintontaske her

Badmintonbolde:

Der er ikke rigtig nogle alternativer her – bolde til badminton er du nød til at skal have for at spille badminton. Du kan så kigge lidt på prisen og kvaliteten af de forskellige badmintonbolde. Men er er et godt råd – som du helt sikkert også selv vil opdage – pris og kvalitet hænger i den grad sammen når vi snakker om badmintonbolde. Du vil hurtigt opdage at hvis du køber FOR billigt, så kan du ikke lave andet end at skifte bolde hele tiden, og så ville det dyrere køb lige pludselig blive den gode forretning

Find nye gode badmintonbolde HER

Badmintontøj:

Det er ikke så meget forskelligt badmintontøj der findes – men gør der selvfølgelig. Der er flere motionister der spiller i almindeligt træningstøj frem for decideret badmintontøj, så her er rådet helt sikkert at du sagtens kan spare lidt penge, og så bruge dit normale træningstøj. Et par almindelige sports shorts og en tilsvarende t-shirt, det går helt fint.

0

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.