Vælg det rigtige løbetøj?

Det er vigtigere end du tror at vælge det rigtige løbetøj

Der findes rigtig mange meninger omkring hvordan og hvorledes løbetøj skal se ud, og hvordan det skal sidde på kroppen. Men alt dette er kun kosmetiske ting. Og der findes lige så mange meninger som der findes folk der løber 🙂

Der hvor du skal være opmærksom, det er hvordan du opbygger dit løbetøj. Forstået på den måde, at bygger du det helt korrekt op, så vil du opleve at løbeturen og ikke mindst kroppen vil få en meget bedre løbeoplevelse. Gør du det derimod forkert, så vil du opnå den fuldstændige modsatte effekt. Herunder vil vi kort prøve at ridse nogle af de bedste tendenser op, og også lige komme omkring de nemmeste faldgrupper i opbygningen af dit løbetøj.

Lag på lag princippet i løbetøj:

Det er den korrekte måde at tænke på når du bygger din løbebeklædning op. Så tænker du – jamen det vil det jo altid være. man kommer jo altid flere lag løbetøj oven på hinanden 🙂 Det er også korrekt – der hvor kunsten er, det er at bygge det korrekt op, således at kroppen hele tiden kan komme af med den varme den skal, og derved få de optimale løbebetingelser.

Nogle kører med 2 lag, andre er mere tilhænger af 3lags princippet. Men som udgangspunkt, så betyder lag på lag princippet blot at du kan regulere varmen i dit løbetøj, og du har mulighed for at reagere overfor eventuelle vejr ændringer.

Det VIGTIGSTE i hele denne proces er at du skal være løbetøj som kan ånde. og det er lige fra det inderste lag, og ud til det yderste lag. På den måde kan sveden finde vej igennem alle lag, og så give kroppen de bedste arbejdsbetingelser. En af faldgrupperne her at at du køber noget godt og måske lidt dyrt løbeundertøj med en meget høj åndeevne, for det har du fået af vide at du skulle. Du har samtidig givet 800,- for denne her meget smarte og funktionelle løbejakke, som skulle være en af de bedste. Men det der så er faldgruppen er at du mellem de her 2 lag bruger et produkt af f.eks. 100% bomuld. Bomuld er ikke svedtransporterende, nej det er sved-absorberende, så sveden bliver hængende i denne del, og det giver dig nogle kedelige gener. For det første så bliver trøjen tung når den bliver gennemsvedt. For det andet, så opnår du ikke at udnytte lag på lag princippet, og føre åndbarheden helt igennem. Og til sidst, du har øget risiko for at blive “kold” da der hænger rigtig meget kulde/fugt i dette mellemlag af bomuld.

Vores bud på den optimale opbygning af dit løbe outfit:

Vinter løbetøj: Her skal du starte med at anskaffe dig et rigtig godt sæt løbeundertøj. det er alfa omega i stort set alle sammenhænge når vi snakker løbetøj og dens opbygning. Og det er lige meget om det er vinter eller sommer. Når det er vinter og du skal ud og løbe, så er det at foretrække at det er mellemlaget som giver dig den isolerende effekt. Så et mellemlag/løbetrøje med en thermal lignende effekt, som giver dig den rette varme i de kolde temperaturer. Når du vælger en sådan løsning, så har du nemlig også muligheden for at vælge mellem både vest og løbejakke som det yderste lag. Nogle foretrækker at løbe med en løbevest, da det giver en friere fornemmelse og mere bevægelsesfrihed – denne er dog ikke så god hvis der kommer nedbør. Der skal du så vælge en løbejakke som kan tage lidt regn/sne/slud, og lade den beskytte dig mod elementerne fra oven.

Sommer løbetøj: Her er vi igen ude i rigtig mange versioner – igen næsten lige så mange som der er løbere. Men hold dig for øje – du må ikke klæde dig for varmt på? Så reagere kroppen ikke optimalt. Husk du producere masser af varme når du kommer i gang med at løbe. Men her er det meget individuelt om du er til de tætsiddende løbetights? eller du hellere vil have en løbeshorts på når du løber. Også overdelen er der mange meninger omkring. Nogle vil have med ærmer, og andre kan bedre lide friheden ved en løbe med en singlet? Så her er rådet fra os – gå efter det der passer dig, bare du hele tiden sørger for at løbetøjet er funktionelt, og din krop kan ånde igennem det.

0

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.