GRATIS DOWNLOAD: Hvor hurtig løber jeg? Hvad bliver min sluttid?

Er du i tvivl om hvornår du kommer i mål.? De fleste løbere kender deres form op til et længere løb. Hvis man i 8 eller 12 uger har trænet til eksempelvis et halvmaraton, så ved man godt hvor man er med hensyn til form, og kender også sådan nogenlunde ens løbetider eller ens tempo. Ønsker du at se hvornår du rammer målstregen, så kan du gratis hente vores omregnings-ark. Der kan du se hvornår du sådan cirka vil krydse målstregen, holdt op imod hvilken kilometertid eller hvilket tempo (km/t) du løber.

Har du en tid du gerne vil opnår, så kan du også bruge tabellen til at se hvilket tempo du skal holde, og så er det egentlig bare at træne mod det mål, og på selve løbsdagen kan du blot være sikker, og løbe efter det tempo som du ved vil bringe dig i mål i rette tid.

Pace your race (min pr. kilometer)
Download vores beregner GRATIS her

Pace your race (km/t)
Download vores beregner GRATIS her

 

Hvor hurtigt løber jeg et halvmaraton eller maraton

Det kommer helt an på hvilken pace du holder igennem hele løbet. Det siger lidt sig selv, gør det ikke? Jo det vil de fleste nok sige, men så let er bare ikke. Mange bruger rigtig mange timer på at træne sig op til at kunne holde en ensartet pace igennem eksempelvis de 21 kilometer på en halvmaraton.
Naturen er sådan indrettet – hvis ikke du øver og træner – at du i 9½ tilfælde vil komme til at lægge for hårdt ud i starten af et løb, og det bider dig så i rø… til sidst i løbet. Så er du mere træt og kan ikke holde den pace du gerne vil. Ja faktisk kan du ikke engang holde den pace som du er vant til – for du har brugt alt for mange kræfter i starten hvor det bare gik der ud af, og alt var fryd og gammen. Kender du det?

Derfor vil det altid, når du skal løbe længere distancer, være en fantastisk ting hvis du kender dine grænser, og hvordan din krop opfører sig når den bliver træt. Du kan også også kigge i vores “pace – tabeller” og vurdere dig selv ud fra disse tal.

Hvordan regner jeg ud hvor hurtigt jeg løber?

Der findes massere af beregnere rundt omkring på nettet. Der vil du have mulighed for eksempelvis at taste din 5km tid ind i en beregner, og så fortæller den dig hvor hurtigt du løber, eller hvornår du vil komme i mål på en given distance. Man løbere, og især nybegyndere tænker, gad vide hvor hurtigt jeg egentlig løber. Man kan grine af det, men det er faktisk meget interessant at sætte sig ind i netop disse data, da du kan bruge det meget givtigt til at udvikle både form og træning.

Se beregner fra Aktiv Træning her

Se beregner fra Iloebesko her

Hvor hurtigt løber man 3 – 5- 8 eller 10 kilometer?

Det kommer an på din kilometertid – så enkelt er det. Men men men, der er jo lige den fælde at du kan ikke bare tage din kilometertid på 3km og så gange den ud på de 10km. Der er nogle forskellige faktorer der spiller ind og det mest åbenlyse er trætheden. Mange øvede løbere kan godt lave den direkte udregning, fordi de har arbejdet emd deres løb i mange år, og ved de kan holde det samme tempo i alle 10km.
Men det bliver lidt mere uforudsigelig når vi kommer ud på 21 og 42 km. Altså hvor hurtigt kan jeg løbe et halvmaraton eller maraton? Der bliver trætheden helt sikkert en faktor for 9 ud af 10 danske løbere, og så kan du ikke længere lave den direkte udregning.

Vi har lavet beregningen for dig, og du kan frit downloade og udskrive denne tabel, så kan du altid se hvor og hvordan, alt efter hvor hurtigt du løber.

Pace your race (min pr. kilometer)
Download vores beregner GRATIS her

Pace your race (km/t)
Download vores beregner GRATIS her

0

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.