Kør med cykelhjelm – du beskytter ikke kun dig selv

Du skal bruge cykelhjelm:

Og det er ikke kun for din egen skyld, det er også for dine medmenneskers skyld. Det lyder hårdt, men ikke desto mindre er det sandt. Nedenstående skriv vil tage dig igennem en mindre guide til hvad, hvor og hvordan du forholder dig når du skal have en ny cykelhjelm. Det er ikke så besværligt at finde den rette hjelm til cykling som du tror.

Masser af skader i trafikken:

Der sker hvert år masser af ulykker i trafikken hvor cyklister er en del af. Og der er tydelige beviser for at at risikoen for større skade mindskes betragteligt hos dem der vælger at køre med cykel, holdt op i mod dem der vælger ikke at køre med hjelm. Og det bør der laves om på.
At cykle i trafikken er farligt – og måske burde det, og måske kommer det ude i fremtiden at man SKAL køre med cykelhjelm. At det bliver påbudt ved lov. Lad os krydse fingre for det – for så vil vi fremtiden kunne se mange flere lykkelige familier, og mindre tragedier. For når du som fader eller moder bevist tager det valg at du ikke vil køre med cykelhjelm, så er det ikke kun dig selv du rammer. Hvis nu uheldet er ude, så er der masser af andre der bliver involveret i dit valg. Lad os sige at du i værste fald er så uheldig at du går hen og dør – så står der en masse familiemedlemmer tilbage med et kæmpe stort savn. Går du hen og får varige men i form af en mulig hjerneskade, ja så ændrer du liver for dem der skal være omkring dig resten af livet. Det er ikke kun dig selv du rammer. HUSK DET NU

Hvornår skal jeg køre med cykelhjelm?

ALTID. Der er en tendens i Danmark til at når man sætter sig op på sin racercykel eller sin mountainbike for at suse sig en tur – så er det ganske naturligt at cykelhjelmen er en del af din beklædning. Men skal du bare lige op i Rema eller en cykeltur med familien, så bliver cykelhjelmen derhjemme? Hvorfor mon?
Risikoen for at du kommer til skade på de stille ture er altså næsten lige så stor som når du er afsted i sportsligt øjemed. Så der er ingen undskylding for ikke at bruge cykelhjelm

Find den rette størrelse cykelhjelm:

Det kan i hvert fald ikke være fordi at det er besværligt at finde den rette størrelse på cykelhjelmen at du vælger ikke at køre med den? For det er så simpelt som noget kan være.
Du finder som regel de forskelle hjelme i nogle forud definere størrelses intervaller. Og når du har fundet ud af hvilket størrelses interval du høre til i, så kan du spænde cykelhjelmen ind efter dette. Super simpelt og nemt.

1. Find dig et målebånd – Du kan også sagtens bruge et almindelig stykke snor at måle med (Hvem kender ikke det at man ikke har målebåndet – men kun tommestokken) Og en tommestok er altså lidt besværlig at måle et hoved med. Men så kan du måle snoren efterfølgende.
2. Mål dit hoved (Gør det lige op over ørerne)
3. Find dig en top lækker hjelm.

Sværere er det rent faktisk ikke. Vi har hjulpet dig lidt.


 

Mode cykelhjelm – ja den er god nok:

Det er bestemt ikke som det var i gamle dage. En cykelhjelm er ikke den der meget grimme tingeste der sidder oppe på hovedet mere. Hvem husker ikke Poul N Rasmussen og hans meget lidt kønne (og forresten også alt for lille cykelhjelm). Et billede der står printet i manges øjne – og set i det perspektiv, ja så kan vi sagtens blive enige om at en cykelhjelm ikke pynter på nogen!
Men sådan er det slet ikke mere – Der er gået mode i cykelhjelmen. Du kan nu til dags finde cykelhjelme i alverdens udformninger og i endnu flere farvedesigns. Så nu kan du købe din nye hjelm til cykling efter moden. Og det bør bestemt det at skulle vælge at køre med cykelhjelm en hel del lettere.

Mange er ikke “bundet” af et mærke:

Cykelhjelm markedet er ikke som sådan et marked der er præget at store og undværlige mærker og brands. Forstået på den måde at skal du have dig en hjelm, så viser tendensen at folk vælger den der sidder godt og fint på deres hoved, og ikke så meget ud fra hvilken mærke der sidder i nakken eller på siden.

Tilbud på cykelhjelme?

Et par gode tilbud fra shoppen:

[products ids=”7416, 7420, 7425, 7418″]

1

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.

Comments

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.