Asics Gel Nimbus 19 | Løber den fra sin forgænger?

Asics gør det igen. De forsøger sig med en opdatering af en af deres aller mest populære modeller. Og ved jo selvfølgelig ikke om Asics rent faktisk gør det, men vil tro at de holder vejret en lille bitte smule hver gang de skal ind og røre ved en af deres top-sellerter. Og det må man sige af Asics Nimbus er. Denne gang er deres Nimbus 18 som skal afløses af den nye Asics Gel Nimbus 19.
Så mon ikke de høje herre hos Asics er lidt spændt på om deres nye 19. udgave vil blive taget godt imod? Vi tror de har en god mavefornemmelse, og det gør vi fordi at Nimbus plejer at leve op til kravene. Nu har den jo eksisteret i 19 år, så hvorfor skulle det stoppe nu.

Asics Nimbus 19 kommer med masser af opdateringer, og helt sikkert nogle opdateringer som du, hvis du løber i Asics Nimbus, vil kunne mærke fra dag 1 du prøver denne 19. udgave.

Nimbus 19 er blevet lettere

Et springende punkt i den nye Nimbus 19 er at den er blevet lettere. Det har været et sted hvor, hvis man ville, kunne sætte en finger. Vægten har ikke altid været Nimbus’ stærke side, men i version 19 bliver der gjort lidt ved den sag.
Det er hovedsageligt fordi man har skiftet materialet i mellemsålen ud med FlyteFoam, hvor man tidligere benyttede SoLyte. FlyteFoam er fremtidens materiale med et hav af fordele i forhold til tidligere mellemsåler hos Asics.

SoLyte vs. FlyteFoam

Som nævnt så er det blandt andet på grund af FlyteFoam mellemsålen at Asics Nimbus 19 er blevet lettere. Denne fantastiske mellemsål er ikke alene med til at gøre skoen lettere, den kommer faktisk også med andre fantastiske fordele.

FlyteFoam har en 5% mere “bounchende” effekt. Det vil sige at den føles en del blødere selvom materialet er lettere.
En anden fordel som FlyteFoam har i forskel til Solyte er at den er 33% lettere. Og når man holder det op mod at materialet faktisk kan meget mere og SAMTIDIG er lettere, så får man en fornemmelse af hvor fantastisk et materiale det er.
Det viser sig faktisk også at FlyteFoam er 8% mere holdbar end SoLyte var. Og det er der jo ingen der kan klage over. Mellemsålen holder længere, hvilket betyder at den har flere bløde kilometer i sig.

Prissammenligning på Asics Nimbus 19

[afp id=”673″]

Ny 3D teknologi i overdelen på Nimbus 19

Du kan næsten se det på den silke lignende overdel. Den har fået et løft. Den ser ikke nær så grov ud mere. Det er fordi at Asics i Nimbus 19 praktisere en 3D teknologi til at skabe skelettet der skal holde din fod på plads. Du vil meget hurtigt opdage at der ikke længere er de grovere stafferinger på skoen side, og det har selvfølgelig også haft en indflydelse på skoen vægt og mere smooth look. Det her bliver helt sikkert fremtiden for Asics.
Selve overdelen er selvfølgelig fuldstændig sømløs, for at give den absolut bedste komfort.

Bedre komfort, og bedre hæl

Et issue som Asics har haft i mange år er deres hælparti. Hvis du er løber, så vil jeg næsten lægge hovedet på blokken på, at du på et eller andet tidspunkt har hørt noget om dårlige og slidte hælpartier på en Asics løbesko.
Det prøver man i denne her model af Nimbus at rette op på. Det har de forsøgt før, da det ikke er et for nyligt opstået problem, men ved hvert generationskifte på en udsat sko gør de nye tiltag. Og det er selvfølgelig også forsøgt i Nimbus 19. Det de helt præcist forsøger denne gang er at lave hælpartien en smule mindre og med et lidt mindre snit. I håbet om at den kommer til at sidde mere tæt, og derfor ikke vil gå i stykker på samme måde. Lad os alle krydse fingre for at de nu har fundet løsningen på dette lidt irriterende problem.

Guidance Line (I.G.S) teknologien (læs om denne lidt længere nede) er blevet opdateret. Den er blevet lidt mere fleksibel og lige til, og det skal gerne give dig en mere ensartet og frem for alt mere dynamisk afvikling (fra du lander til du sætter af) når du løber.

Fodformede Gel-zoner i Asics Nimbus 19

Selvom man ikke rigtig troede på det kunne lade sig gøre, så er Gel puderne i Asics Nimbus 19 også blevet større. Og ikke nok med det, så har de ligeledes optimeret dem i både forfod og hæl på en sådan måde at puderne nu skulle have en mere fodformet pasform. Ønsket med dette er at de skal støtte og give mere korrekt støddæmpning på de rigtige steder. Helt sikkert en rigtig super lækker fornemmelse for enhver løber.

Nyt udseende gør Nimbus løbesko lidt mere fræk

Den ser bare mere smooth og lettere ud. Også selv der er kommet mere af nogle ting ind i selve skoen. Men Asics Nimbus 19 er gået lidt væk fra det der klassiske løbesko look som du kender fra mange af deres andre modellert som Asics GT2000 og Gel Cumulus.
Asics Kayano har fået lidt af det samme look, uden helt at være fuldstændig det samme som Asics Nimbus 19. Men i hvert fald er det et skridt i retning af hvor løbesko producenter som Nike og New Balance har været et stykke tid.

Stadig forskel på dame og herre Nimbus 19

Der er stadig en smule forskel i droppet på Nimbus 19 til herre og dame. Herrene har et 10mm drop, mens damernes er oppe i 13mm. Modsat er der i dame versionen lagt en lille smule mere Speva (støddæmpning) ind i skoen. Så der er altså små forskelle på Nimbus 19 til herre og dame.

 

Asics Nimbus 19 til damer

 

Det her finder du i Asics Nimbus 19

Herunder har vi givet dig en kort og præcis forklaring på nogle af disse teknologier som Nimbus 19 fra Asics indeholder. Listen er bestemt ikke udtømmende.

Super Speva:
Topdelen på mellemsålen. Det er den her del der giver den der fuldstændig fantastiske “bounchende” fornemmelse

Guidance line:
Er den feature der ligger i skoen for at give dig den stabilet, der gør at du kan afvikle din landing og dit skridt perfekt hver gang.

FlyteFoam:
Det er den nederste del af mellemsålen. Asics kører i Nimbus 19 med en såkaldt 2 delt mellemsål, og her er FlyteFoam den nederste del, Speva undgør den øverste.

Gel:
Det er Asics valgte støddæmpning. Et super blødt materiale der i hælen giver godt efter for det hårde stød, og modsat i forfoden er med til at give et godt afsæt.

ComforDry Sockliner:
En stødabsorberende indersål, som samtidig er med til at efterlade fugt væk fra dine fødder, så komforten hele tiden er i top inden i skoen også.

AHAR+:
Det er materialet der er på ydersålen. Et optimeret materiale der er bygget med høj holdbarhed, og den støddæmpning som det nu kan bidrage med

Clutch Counter:
Det er den special tilpassede hælkappe som er med til at holde foden på plads, og give dig den høje komfort der er i skoen. Den skaber et forbedret fit omkring hælen.

En video gennemgang af Asics Nimbus 19

Vores søster site Iloebesko.dk har lavet en fin video anmeldelse af Asics Nimbus 19. Her kommer de ind på alle de lækre fordele der er i denne udgave af Asics Nimbus.

Hold øje med størrelsen i Asics Nimbus 19

Tilføjet Februar 2017, Det er blevet mere eller mindre offentlig kendt at Nimbus i sin 19. version har en lille udfordring i forhold til sine forgængere. Det er ikke usædvanligt at du skal gå et halvt nummer op i størrelse i forhold til hvad du er vant til.
Dette skyldes at Asics har lavet nogle ændringer oå overdelen i Nimbus 19, og helt nærmere bestemt tå-boksen. Disse ændringer kan være medvirkende til at du skal ændre din størrelse

 

Nimbus 18 vs Nimbus 19

Vi har stillet de 2 sko op mod hinanden ud fra 4 af de mest normale parametre som man måler løbesko på.

Asics Nimbus 19

Overdelen

Her måde det siges at Nimbus 19 har lagt sig godt i selen. Der vinder den altså på en mere smooth og let overdel med 3D skelet.

Generel pasform

Hvis du er til den lette og generelt gode pasform, så er Asic s Nimbus 19 din klare vinder. Det har alt det som Nimbus 18 også havde, og så har den lige fået et nyk opad.

Blødhed

Med både større og mere opdaterede gel-puder i både forfod og hæl på Asics Nimbus 19, så er den lige et hak bedre end Nimbus 18. Ikke at der ikke er støddæmpning i 18'eren, for der er rigeligt.

Holdbarhed

Uden helt at vide det (skoen er netop lanceret - så ingen erfaringer) så vil jeg vurdere at Asics Nimbus 19 har muligheden for at blive det vi kalder "mere holdbar" Mellemsålen er bevidst 8% mere holdbar, og hvis man tænker logisk, så vil en glattere og sømløs overdel, med 3D printet skelet være mindre udsat. Hvis man løber på stier m.m., så er der mindre som man kan få fat i på skoen

Asics Nimbus 18

Overdelen

Det var bestemt ikke en dårlig overdel der sad på Nimbus 18. Men som sagt må den se sig slået af den nye Nimbus 19. Det er ingen skam at tabe til en der er bedre.

Generel pasform

Jeg er personligt en stor fan af pasformen i Asics Nimbus, og specifikt i Nimbus 18. Synes virkelig den sad rigtig godt på min fod. I forhold til Nimbus 19, så vil den generelle pasform, for de fleste, mærkes lidt "lettere" tror jeg

Blødhed

Det er svært at kæmpe mod overmagten, det ved alle. Nimbus 18 må bare se sig slået igen. Det er svært at vinde her, når ens efterfølger har fået både større, men også mere korrekte gel-puder.

Holdbarhed

Her kender vi jo til historikken, og Asics Nimbus 18 viser sig faktisk at være en fin løbesko i forhold til holdbarhed. Så et eller andet sted er det måske lidt fejt at erklære den som "taberen i den røde kasse" da Nimbus 19 endnu ikke har bevist sit værd.


Direkte konkurrenter til Asics Nimbus

Der findes hos de andre løbebrands naturligvis konkurrenter til Asics Nimbus. Den er ikke ene om at sidde på troene for de neutrale løbesko til herre og damer. Der findes faktisk nogle andre rigtig gode sværvægere imellem.

Hvem kender ikke Nike Pegasus (læs dybdegående test af skoen her) som er en neutral løbesko som virkelig har været på markedet i rigtig mange år. Se bare på dens versionsnummer. Den er i skrivende stund oppe i version 34. Det taler lidt for at vi her har med en rigtig god neutral løbesko at gøre.
New Balance har deres New Balance 1080 løbesko som virkelig udfordre Asics Nimbus på blødheden. Vil faktisk vove pelsen og sige at min opfattelse er at New Balance 1080 er mere blød end Asics Nimbus! Det står naturligvis helt for egen regning, men den vinder i min optik på det punkt, men taber så på nogle andre.

Din mening om Nimbus 18 og 19 er meget velkommen

Hvis du har lyst til det, så må du hellere end gerne dele dine generelle erfaringer omkring Asics Nimbus løbeskoen med os. Det kan du gøre via nedenstående kommentar sektion. Du kan også se og læse meget mere om Asics Nimbus 19 på Asics’ egen hjemmeside her

2

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
  • No related posts found.

Comments

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.