Asics Kayano 23 | Kan den løfte arven efter 22’eren

Asics Gel Kayano 23 er på vej – En opdateret version af den populære løbesko fra Asics. Vi har for ikke så længe siden taget imod Asics Nimbus 18, og nu er turen så kommet til at Asics Kayano skoen skal have en opdatering. Vi giver dig overblikket herunder. Hvad er godt? Hvad er skidt? og hvad kan du generelt forvente dig af Asics Kayano 23

[afp id=”559″]

En ny-klassiker bliver afløst – Kayano 23 på vej

Asics Kayano 22 er forholdsvis ny på markedet. Nu vil du helt sikkert sige – Kayano har da eksisteret i mange år. Ja det er også korrekt, men sidste år valgte Asics at re-lancere Asics Gel kayano løbeskoen. De havde selvfølgelig dengang en masse sommerfugle i maven omkring hvordan løberne ville tage mod den “nye Asics Kayano” Det var primært overdelen, hvilket også er en stor del af en løbesko der blevet lavet helt om i forhold til sin forgænger Kayano 21. I Asics Kayano 23 kommer der udover at man beholder alt det gode fra 22’eren også lidt nyt til underdelen af skoen (hæl og mellemsål)
Nu her et år efter er der vist ingen grund til bekymring mere – Asics Kayano 22 tog (igen) danskernes løbehjerter med storm, og er blevet en bragnede succes i Danmark.

Mon så Asics Kayano 23 kan følge op på succes’en?

Det umiddelbare svar vil være JA. Når man kigger på hvilke parametre og ting som Asics går ind og berører i den nye Kayano, så tegner det til at en en rigtig god løbesko kun bliver bedre.

Hvad får du så i Kayano 23

Du får den samme gode løbesko som Kayano 22 var, men lige med lidt mere krydderi. Asics har virkelig været inde og jusetre på nogle punkter som bør give dig en bedre løbeoplevelse.

De har blandt andet været inde og forny materialet på mellemsålen, således at det er blevet merkant lettere, og noget mere responsivt. Mærkelig nok har det lettere materiale ikke udmundet i en lettere løbesko i helhed? Men i hvert fald er det et bedre og meget mere behageligt materiale der nu er brugt i mellemsålen.

Hvor Kayano 22 har haft en fantastisk overdel, så må Asics Kayano 23 få en guddommelig overdel. Kayano 22 er en sømløs overdel som virkelig er blevet taget godt imod. På Kayano 23 kan du forvente dig en overdel i samme materiale, men hvor man har været inde og jusetre pasformen ind over foden. Så den lette og sømløse overdel nu sidder helt perfekt ind over foden også. Prøv at se vores video omkring Kayano 23 – en “on board” melding fra den aller første tur vi havde i Kayano 23

Vi er onboard med Kayano 23

Er du en af dem der har følt at du manglede lidt støtte i hælkappen på dine tidligere Kayano løbesko, så skal du glæde dig til at Kayano 23 rammer gaden og måske dine fødder. Asics har optimeret denne del også så det bliver en mere hel oplevelse at løbe i Asics Kayano.

Til sidst har Asics valgt at gøre en lille smule ved den kritik der har været af den manglende støtte i pronationskilen. Den er nu blevet opdateret, og er igen mere støttende overfor den pronerende løber.

Hvem vinder: Kayano 22 eller kayano 23

Vi har sat de 2 sko op overfor hinanden, og skrevet lidt af de overskrifter ned som skoene repræsentere. Du kan se om Asics Kayano 23 er blevet bedre på punktet

Asics Kayano 22

Overdelen

Hvis ikke den var unik i Kayano 21, så blev den i hvert fald i Kayano 22. Der fik overdelen lige det sidste pift i den rigtige retning

Generel pasform

Pasformen i Asics løbesko har altid været unik høj, og det er også tilfældet med Kayano 22. Den smyger sig omkring din fod, og giver en sublim støtte

Blødhed

Er der noget Kayano 22, eller bare Asics Kayano generelt kan, så er det at tilbyde masser af blødhed. Kayano 22 var ingen undtagelse, og du fik/får masser af responsivt afsæt og store gel-puder i både forfod og hæl.

Pronationen

Ikke et stort punkt i Kayano 22. Denne løbesko har altid været en pronations løbesko, og henvendt sig til løberen med moderat til kraftig overpronation. Sådan er det stadig, dog har der været nogle få, som synes at Kayano 22 har været lidt mindre stabil i pronationskilen.

Asics Kayano 23

Overdelen

Kayano 23 har fået lige det EKSTRA pift. Overdelen er mere mere stabil og har fået en bedre støtte og pasform. Så overdelen fra Kayano 22 ER blevet bedre i Kayano 23

Generel pasform

I Kayano 23 er den generelle pasform som udgangspunkt det samme, men kva at overdelen i sig selv er blevet optimeret i kayano 23, så bliver den generelle pasform også forbedret i forhold til 22'ren.

Blødhed

Igen slår Kayano nok lige 22'ren med nogle få milimeter. Da der i Kayano 23 er en optimeret mellemsål i et bedre og mere responsivt materiale, så vil du nok opleve at Kayano 23 er en lille smule mere blød og behagelig.

Pronationen

I Kayano 23 har Asics valgt at reagere på at pronationskilen skulle være lidt mere stabil. Så den har fået en overhaling til det bedre, så skoen nu igen er den ekstra tand støttende for de pronerende løbere.


Vores forventninger til Kayano 23 fra Asics

De er høje og meget store. Når man kigger på hvad og hvor meget Kayano 22 har kunne udrette, så er vores forventninger til kayano 23 kæmpe store. Selvom det nærmest lyder som en umulig opgave for denne løbesko, så forudser vi at det er en løbesko som kommer til at præge markedet endnu mere (hvis det er muligt)
Vi kan ikke få øje på hvorfor Kayano 23 ikke skulle gå hen og blive en kæmpe succes. Den har i hvert fald alle forudsætninger for at blive en kæmpe succes. Du kan eventuelt læse meget mere om selve Asics Kayano løbeskoen her hos Iloebesko.dk

Hvad er dine forventninger/erfaringer med Kayano 23

Du er meget velkommen til at dele både ups and downs med os. Gerne komme med specifikke ting som du synes er bedre i eksempelvis Kayano 22 fremfor 23’ren. Eller måske ting som du håber kommer i 23’ren som du savnede i Kayano 22

[afp id=”559″]

3

About the Author:

Sportsnørd af guds nåde. Elsker sport og udstyr. Har blandt andet en tatovering på ryggen der hedder "Aldrig går ned på udstyret" Så denne side er oplagt for mig. Elsker at teste og nørde med stort set alt hvad der har med sport at gøre.
  Relaterede artikler
 • No related posts found.

Comments

 1. Ole Meier  august 28, 2016

  Håber asics får styr på holdbarheden af den indvendige side af hælkappen!

  reply
  • Andersen  august 28, 2016

   Hej Ole.

   Ja, lad os alle krydse fingre for at der kommer styr på den del. Asics laver fantastiske løbesko, men de har altid (eller så længe jeg kan huske) haft et problem med deres hælpartier… Lad det endelig blive i kayano 23 at vi gør op med det problem. 🙂

   reply

Add a Comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.